Drukčiji Kauboji: Novi izbornik Babić vratio Vukovića, a Bičanića “stavio na čekanje”

0
679

Tako se u reprezentaciju vraćaju Drago Vuković i Marino Marić, te kao novak uskače Antonijo Kovačević, dok su na takozvanom širem popisu (ispali) od zvučnijih imena Damir Bičanić i Denis Buntić

Završila je era Slavka Goluže, a novi izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić danas je objavio imena 16 igrača koji kandidiraju za utakmice protiv Norveške u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. Promjena ima, tako se u reprezentaciju vraćaju Drago Vuković i Marino Marić, te kao novak uskače Antonijo Kovačević, dok su na takozvanom širem popisu (ispali) od zvučnijih imena Damir Bičanić i Denis Buntić te Željko Musa i Ivan Ninčević. Sigurno će biti nezadovoljnika, no teško je svima ugoditi pa ćemo vidjeti kako će nova izbornikova vizija utjecati na igru naših.

Hrvatska će prvo 29. travnja gostovati u Norveškoj, a potom 3. svibnja u Varaždinu (17.15 sati) ugostiti Norvežane te u tim dvobojima tražiti nastavak pobjedničkog niza započetog uvodnim pobjedama protiv Nizozemske u Koprivnici i na gostovanju kod Turske. Za okršaje s Norvežanima novi izbornik je kandidirao sljedećih 16 igrača: Mirka Alilovića, Filipa Ivića, Manuela Štrleka, Antonija Kovačevića, Zlatka Horvata, Ivana Čupića, Igora Vorija, Marina Marića, Iliju Brozovića, Marka Kopljara, Luku Stepančića, Domagoja Duvnjaka, Ivana Sliškovića, Jakova Gojuna, Dragu Vukovića i Igora Karačića.

“U nadolazećim utakmicama moramo biti jako oprezni i koncentrirani jer nas očekuje najteži protivnik u skupini. Prvi cilj uoči odlaska u Stavanger je uspostaviti koncept s kojim ćemo se suprostaviti Norveškoj. Radi se o reprezentaciji koja zaslužuje respekt i maksimalnu ozbiljnost, a na nama je da potvrdimo ambicije i kvalifikacijske utakmice odradimo s maksimalnim učinkom te zadržimo prvo mjesto u skupini”, izjavio je izbornik Babić, a potom argumentirao izbor pojedinih igrača:

“Povratnici u reprezentaciju su Drago Vuković i Marino Marić, a priliku će dobiti i Antonijo Kovačević. Prva dvojica su formom u Bundesligi zaslužili mjesto u momčadi i očekujem da to svojim angažmanom i igrama potvrde, dok je Kovačević napredovao u utakmicama Lige prvaka te će uz Štrleka biti alternativa na lijevom krilu.”

U slučaju da se netko od 16 kandidata ne bude iz bilo kojeg razloga mogao staviti na raspolaganje izborniku, Babić će zamjene moći pronaći sa šireg popisa, na kojem se nalazi još 12 igrača: Marin Šego, Ivan Pešić, Jerko Matulić, Željko Musa, Ivan Ninčević, Luka Šebetić, Denis Buntić, Josip Valčić, Marko Mamić, Damir Bičanić, Stipe Mandalinić i Sandro Obranović.

Nakon dva odigrana kola Hrvatska i Norveška imaju maksimalna četiri boda i nalaze se na prva dva mjesta skupine 1 kvalifikacija za EP 2016. kojem će domaćin biti Poljska. Norvežani su, jednako uvjerljivo kao i Hrvatska, svladali Nizozemsku u gostima i Tursku na domaćem terenu.