Druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH povodom berbe grožđa u Mostaru

0
228

Na plantaži Hercegovina vina u Mostaru održano je tradicionalno druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Tradicionalno druženje organizira se godinama, kako bi se predstavnici stranih država bolje upoznali sa svim potencijalima i vrijednostima ali i turističkom i gospodarskom ponudom u Hercegovini.

Druženju su, pored predstavnika diplomatskog zbora nazočili i dužnosnici HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH. Izaslanstvo je predvodio dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora i Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH.

Nazočni dužnosnici su se okušali u tradicionalnom načinu branja grožđa u Hercegovini, onako kako su to radili naši stari, prilikom berbe i proizvodnje vina, odnosno trganja, kako se kaže u Hercegovini. Nakon trganja, nazočni su u restoranu Romanca uživali u tradicionalnim jelima i kušali domaća vina.