Gasol srušio Francusku: Sa 40 poena odveo Španjolsku do finala

0
721

Nakon produžetka i pobjede rezultatom 80:75 (17-20, 15-13, 16-23, 18-10, 14-9) Španjolska je postala prvi finalist Eurobasketa, a apsolutno dominantna figura dvoboja bio je Pau Gasol.

Na tribinama stadiona u Lilleu okupilo se za europsku košarku rekordnih 26.922 gledatelja, no golema većina njih kućama se razilazila u tišini nemoćno se prisjećajući kako je njihove ljubimce uništio nezaustavljivi Pau Gasol.

U ogledu velikih NBA zvijezda španjolski centar je potpuno deklasirao Tonyja Parkera (10) i s 40 koševa dovukao blijedu furiju do velikog finala. Nevjerojatna je energija s kojom raspolaže centar Chicaga.

I do sada je bio daleko najbolji i najpotrošeniji pojedinac Španjolske, a u do sada ključnom dvoboju turnira, odigrao je 36 minuta i upisao 40 koševa i 11 skokova, prenosi Tportal.

Završnicu je odigrao gotovo sam (osim njega jedino je Rodriguez s 15 bio ‘dvoznamenkasti’ Španjolac), i kada se krajem četvrte četvrtine umorio činilo se da su Francuzi blizu trijumfa. No, u produžetku je nastavio veliku seriju i s posljednjih šest koševa završio titanski posao i osigurao svojoj momčadi plasman na Igre u Riju idućeg ljeta bpz.ba