Gilja upisan u sudski registar kao direktor Elektroprivrede HZ HB

0
633

Marinko Gilja konačno je u petak upisan u sudski registar kao odgovorna osoba za poslovanje Elektroprivrede HZ HB. Drugim riječima, Nikola Krešić definitivno je smijenjen, a otklonjene su sve nedoumice oko toga tko je direktor Elektroprivrede HZ HB.

Time je, kako piše Večerenji list, prekinuta agonija koja je trajala od početka mjeseca.

Inače, Marinko Gilja nedavno je izjavio kako će krenuti s procesom konsolidacije, utvrđivanja činjeničnog stanja i pravde za buduće djelovanje. Najavio je kako će stanje u tvrtki analizirati neovisna revizija i stručne službe unutar EP HZ HB. Naveo je kako će analiza biti gotova za nekoliko tjedana, a nakon toga će njeni rezultati biti predani Nadzornom odboru Elektroprivrede HZ HB i drugim tijelima koja će se baviti rezultatima rada bivše uprave.

– Svi su članovi nove uprave na svojim radnim mjestima, izvršena je primopredaja, radi se u punom kapacitetu. Pred nama je puno posla i svi ćemo morati dati svoj maksimum kako bismo ispunili ciljeve koje smo sebi postavili, ističe Gilja.

U Elektroprivredi HZ HB još uvijek se završavaju kadrovska pitanja, a očekuje se kako će se reaktivirati svi projekti kao što je “Mesihovina”, a koji su već godinama obustavljeni.

Gilja je poručio kako je jedan od prioriteta nastavak razvojnih projekta, širenje kapaciteta EP HZ HB i jačanje u proizvodnji električne energije. To su sve projekti vrijedni više stotina milijuna eura i bit će potrebno ponovno uspostaviti mostove suradnje sa stranim partnerima koji financiraju projekte. Očekuje se kako će Gilja i njegov tim uskoro krenuti s izradom plana za 2016. godinu gdje se očekuju brojne promjene u odnosu na sadašnji plan i način rada, piše Večerenji list