Glasnović u Sydneyu:

0
198

Glasnović u Sydneyu: Pupovcu ne smeta kuna, a ona je iz NDH više nego pozdrav ‘Za dom spremni’Saborski zastupnik Željko Glasnović na turneji je među hrvatskim iseljenicima u Australiji kojima drži vatrene govore na vrlo posjećenim tribinama.

Glasnović u Sydneyu: Pupovcu ne smeta kuna, a ona je iz NDH više nego pozdrav ‘Za dom spremni’

M

Share

Saborski zastupnik Željko Glasnović na turneji je među hrvatskim iseljenicima u Australiji kojima drži vatrene govore na vrlo posjećenim tribinama.

Prijatelji iz Australije prenose nam da više ljudi od generala Glasnovića trenutno može privući samko Marko Perković Thompson na svojim koncertima.

U nedjelja, 11.12.2016. iznimno dobro posjećena tribina u hrvatskom klubu Sydney-Punchbowlpred oko četri stotine ljudi

Gostujući u nedjelju na tribini ”Kuda ide Hrvatska?”, Glasnovićje bio vrlo oštar i kritičan prema akztualnoj hrvatskoj vlasti: “Hrvatskom su dugo vladali crveni kmeri, oni nikada nisu željeli hrvatsku državu, a da cvi sačuivalio svoju Jugoslaviju činili su grozne zločine. Danas neki žele da od Jugoslavije napravo Crloslaviju. Nedopustivo je da ka0 što se nekad hodočastilo u Beograd, sad idu u Bruxelles”.

Upitan za svoje kolege u saboru, hrvatskim emigrantima rekao da imamo “pravaše Culeja, Esih i našeg Hasanebegovića”, a potom su mu iz publike postavljena njemu omiljena pitanja – o NDH i Miloradu Pupovcu.

“U NDH je bio pozdrav ‘Za dom spremni’,  novac se zvao kuna. Kako to da Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?”, upitao ga je Hrvat u Australiji.

O svojem saborskom kolegi i zastupniku srpske manjine Pupovcu Glasnović je otkrio:

”Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija – član i “profešn” – optičar. On je etnobiznismen”.

“Evo što je reko Ciceron, država može preživjeti svoje budale i svoje preambiciozne političare, ali svoje izdajnike ne može”, kazao je Glasnović.

 

“Ali šta ste rekli još za ovoga terorista… a ‘Za dom spremni’ je hrvatski pozdrav, šta je tu komplicirano?!”, rekao je.

“NDH je bio međunarodno priznata. Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisat svoju povijest. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Tko to traži natrag? Nitko. Tko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli strijeljati. Oni su bili teroristi”, započeo je Glasnović o NDH.

“Imate knjigu ‘Zločini odmetnika u NDH’. To je tiskalo Ministarstvo vanjskih poslova NDH. Kad kažu odmetnici, uvijek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad se netko u saboru digao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912., pazite od Balkanskog rata, do ‘.41. pobio 250.000 ljudi”, rekao je Glasnović.

U nastavku je spomenuo i pilote NDH koji su, tvrdi Glasnović, bili uspješniji i od savezničkih, posebno Cvitan Galić, a danas su pali u zaborav.

MP/foto: