Gospin dolac u Imotskom, Grbavica i Kantrida među 10 stadiona koji se moraju vidjeti

0
322

Volite nogomet? Super. Portal Copa90 pripremio je 10 stadiona koje svaki zaljubljenik u ovaj sport mora posjetiti prije smrti. Problem bi mogao biti cijena tog pothvata. Trebat će vam karta do Japana, Bolivije, Farskih Otoka, Gibraltara… Hrvati su privilegirani. Imamo dva stadiona na tom popisu, Kantridu i Gospin Dolac u Imotskom.

U videu naziva “Top 10 nevjerojatnih stadiona koje morate posjetiti prije smrti” Kantrida je na devetom mjestu, Gospin Dolac u Imotskom na prvom mjestu, a stadion Želježničara Grbavica u Bosni i Hercegovini smjestio se na drugo mjesto.

Kantrida i stijene ostat će hit
Nogometaši Rijeke privremeno su se preselili na stadion Rujevica povodom izgradnje novog doma na Kantridi. Taj, sad već stari stadion Kantrida, otvoren je 1913. godine.
Rijeka je tamo pobjeđivala madridski Real, a 1999. godine protiv Osijeka na stadion se natiskalo rekordnih 26.000 ljudi.

Stadion pod stijenama apsolutni je hit u svijetu, a novi bi mogao biti još ljepši. Radovi su i tijeku, vanjski dio stadiona trebao bi nalikovati na Allianz Arenu, unutarnji na novo zdanje Juventusa.

Stijene i pogled na more i dalje će biti detalj koji će i novu Kantridu uredno svrstavati na najljepše i najneobičnije stadione svijeta.

Kad bude završen, stadion na Kantridi imat će nešto više od 14.000 natkrivenih sjedećih mjesta uz najmodernija tehnička rješenja, a idejno projektor je jedan od vodećih europskih i svjetskih arhitekata, Gino Zavanella.

Gospin Dolac nalazi se u Imotskom, a na njemu igraju nogometaši istoimenog kluba. Ima 4000 mjesta, 3000 sjedećih i 1000 stajaćih.

Stadion je ime dobio po zavjetnoj crkvi Gospe od Anđela koja se nalazi u neposrednoj blizini. Izgrađen je 1989. godine. U blizini su i dva čuvena jezera u Imotskom, Modro i Crveno.

TOP 10 najljepših stadiona:

1. Gospin Dolac – Hrvatska
2. Grbavica – Bosna i Hercegovina
3. The Float Stadium – Singapur
4. Braga Municipal Stadium – Portugal
5. Victoria Stadium – Gibraltar
6. Mmabatho Stadium – Južna Afrika
7. Eidi Stadium – Farski Otoci
8. Hernando Siles – Bolivija
9. Kantrida – Hrvatska
10. Sapporo Dome – Japan bpz.ba