HAHN S PREDSJEDNIŠTVOM BiH: Zadržati pozitivni momentum i nastaviti s provedbom reformi

0
271

Hahn s Čovićem i Izetbegovićem

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović primili povjerenika za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zajednički je ocijenjeno da je u proteklih godinu dana Bosna i Hercegovina postigla vidljiv napredak u okviru novog pristupa Europske unije, te da se vratila na europski put nakon višegodišnjeg zastoja, što je potvrđeno i predajom zahtjeva naše zemlje za članstvo u EU.

Članovi Predsjedništva BiH istaknuli su zahvalnost povjereniku Hahnu za potporu koju pruža BiH u procesu europskih integracija, te potvrdili opredijeljenost Predsjedništva BiH da nastavi djelovati na stabiliziranju prilika i ubrzavanju započetih reformskih procesa u našoj zemlji.
Članovi Predsjedništva BiH su povjreniku Hahnu prezentirali ažuriran Master plan procesa integriranja BiH u Europsku uniju, čiji krajnji cilj je da BiH do kraja 2017. godine dobije kandidacijski status za članstvo u EU.

Povjerenik Hahn je pohvalio napore i posvećenost bh. vlasti na europskom putu, te istaknuo važnost nastavka provedbe reformskih mjera kako bi naša zemlja nastavila da snažno napreduje na tom putu.

Sugovornici su se složili da je neophodno zadržati pozitivni momentum i nastaviti s provedbom mjera iz Reformske agende, te što prije osigurati zaživljavanje sustava koordinacije, adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i objavu rezultata popisa stanovništva.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, dr. Mladena Ivanića, sastanku je nazočio savjetnik Zoran Đerić. bpz.ba