HDZ za ministra branitelja predlaže Milijana Brkića!

0
276

‘Odlučili smo danas da ćemo Milijana Brkića predložiti za ministra branitelja’, izjavio je Tomislav Karamarko tijekom posjeta Varaždinu.

Nakon što je prije tri tjedna Mijo Crnoja podnio ostavku, HDZ je dao svoj prijedlog za novog ministra branitelja! Riječ je o glavnom tajniku HDZ-a – Milijanu Brkiću.

”Odlučili smo danas da ćemo Milijana Brkića predložiti za ministra branitelja”, izjavio je Tomislav Karamarko tijekom posjeta Varaždinu, javlja Nova TV.

Podsjetimo, nakon što je Milijan Brkić zamrznuo svoj mandat saborskog zastupnika nagađalo se o tome kako cilja na mjesto ministra branitelja. Kasnije je glavni tajnik HDZ-a svoj razlog opravdao rekavši kako ”se maksimalno želi posvetiti radu u HDZ-u”.

Tijekom sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta odgovarajući na pitanja zašto odlazi iz Hrvatskoga sabora te zašto je zamrznuo svoj saborski mandat Brkić je rekao: ”Operativac sam i volim operativno raditi, što ne znači da posao u Saboru nije operativan ili zahtjevan, ali da bi stranka mogla funkcionirati ja sam se odlučio, kao i prije tri godine, svoj mandat stavit u mirovanje kako bih se maksimalno posvetio radu u stranci. Nisam toliko sposoban, kao neki, obavljati tri funkcije odjednom”.

Osim toga, nakon što je manje od tjedan dana bio na ministarskoj dužnosti Mijo Crnoja podnio je ostavku. Situacija je kulminirala nakon optužbi za izbjegavanje plaćanja poreza. Osim njih, našle su se tu i optužbe da je novac koji je dobio iz povlaštenog kredita za branitelje nije iskoristio za izgradnju kuće, a među optužbama se spominjala i ona o navodnom nasilnom ponašanju prema drugim građanima.

Sve optužbe Crnoja je odbacio kazavši kako ostavku podnosi, jer ‘ne želi biti uteg Vladi’. bpz.ba