Herceg: Poduzet ćemo sve potrebne radnje da pronađemo počinitelja

0
284
Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg u srijedu je oštro osudio “čin odbacivanja panoa s fotografijama poginulih pripadnika MUP-a HR HB”.

Herceg je istaknuo kako se ovim činom na ljudskom razumu neshvatljiv način vrijeđa čast i ugled poginulih branitelja te na posebno bolan način otvaraju rane obiteljima poginulih.

Na tom tragu, zatražio je od mjerodavnih u MUP-u HNŽ-a da se žurno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se pronašli počinitelji ovoga nedjela i o svemu poduzetomu izvijesti javnost.

Predsjednik Herceg je, također, jučer i danas na ovu temu obavio razgovore s čelnicima udruga proisteklih iz Domovinskoga rata te obećao kako će do kraja ustrajati u rasvjetljavanju ovoga događaja, pronalasku počinitelja i utvrđivanju odgovornosti.

O slučaju se oglasio i MUP HNŽ-a.

Panoi s fotografijama su izrađeni i postavljeni u ratu i neposredno poslije rata u zgradi Policijske uprave Mostar. Potpunom integracijom hrvatskog i bošnjačkog dijela MUP-a HNŽ, panoi sa slikama su sklonjeni.

Uprava policije, koja je jedino ovlaštena provoditi zakonom propisane mjere i radnje, već provodi opsežnu istragu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog nemilog događaja. Istraga će obuhvatiti radi li se o nemaru, krajnjoj nepažnji ili pak namjeri.

MUP HNŽ iskreno suosjeća s obiteljima poginulih pripadnika policije i razumije reakcije javnosti, te će isti nakon provedenih istražnih radnji biti u potpunosti obavješteni, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, fotografije poginulih hrvatskih branitelja pripadnika MUP-a bačene su pored kontejnera na smeće u mostarskom naselju Rudnik.

Mostar: Fotografije poginulih hrvatskih branitelja bačene u smeće

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)