HNS: Bošnjački unitaristi Džaferović svakodnevno ruši državu BiH

0
502

Hrvatski narodni sabor u BiH upozorava kako drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović svakodnevno nastavlja rušiti Bosnu i Hercegovinu.

-Nepriznavajući natkovljujuće Ustavno načelo konstitutivnost naroda u BiH, ruši meritum države Bosne i Hercegovine. Politički i institucionalni okvir Bosne i Hercegovine mora biti stajalište sva tri konstitutivna naroda, a ne stav jedne stranke koja predstavlja isključivo jedan određeni narod. Bošnjački unitaristi i njihovi članovi Predsjedništva sve agresivnije negiraju temelj BiH i to imaju u svome političkom programu, navodi se u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora BiH.

HNS ističe da je pokušaj bošnjačkog ovladavanja nad uređenjem države, koji je uz to i neustavan, za hrvatski narod i njihove legitimne predstavnike je nedopustiv.

Hrvatski narodni sabor i legitimno izabrani predstavnici hrvatskog naroda, ističe se u priopćenju, štite i potiču budućnost Bosne i Hercegovine u okvirima Daytonskog mirovnog sporazuma. Upozoravaju, kako se budućnost Bosne i Hercegovine ne može graditi bez legitimnih predstavnika njezinih državotvornih naroda.

-Brutalno kršenje Ustava Bosne i Hercegovine, rušenje Daytona, čije je natkovljujuće načelo kostitutivnost naroda, mora biti zaustavljeno od međunarodnih i prijateljskih institucija u BiH.
Međunarodna zajednica ne smije šutjeti na ovakve rušilačke korake. Posebno, na ustaljenu praksu kršenja Daytonskog sporazuma na štetu Hrvata, naglašava se u priopćenju HNS BiH.

Pozivaju međunarodnu zajednicu na snažnu zaštitu Daytonskog mirovnog sporazuma kao temelj mira i jednakosti u BiH. -Upravo su jednakost, mir i suradnja konstitutivnih naroda budućnost europske Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju HNS BiH./HMS/