Hospitaliziran Tomo Medved, imao temperaturu preko 40 stupnjeva

0
356

Braniteljskim krugovima u Hrvatskoj posljednjih se dana proširila nimalo ugodna vijest o bolesti njihova resorna ministra Tome Medveda. Tu su vijest za zagrebački Večernji list potvrdili i u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

“Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja RH Tomo Medved hospitaliziran je u Zagrebu prošli tjedan zbog zdravstvenih problema. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i oporavlja se”, stoji u odgovoru na upit koji je poslala ministrova Služba za odnose s javnošću, bez preciznijih informacija o vrsti bolesti i simptomima s kojima se ministar bori.

Problemi sa srcem i tlakom No kako doznaje Večernjak, potpredsjednik Vlade RH najprije je, još prošlog utorka, primljen u KBC Rebro zbog bojazni da je riječ o srčanim problemima, no nakon učinjenih pretraga prebačen je u Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Ondje se nalazi uslijed zbog posljedica rotavirusa s izrazito visokom temperaturom koja je danima prelazila čak 40 stupnjeva, no liječnici su je uspjeli sniziti. Inače, rotavirus uzrokuje gastroenteritis, simptomi osim povišene tjelesne temperature uključuju povraćanje i bol u trbuhu, a liječenje se prvenstveno sastoji od nadoknađivanja izgubljene tekućine, odnosno hidracije. Na žalost, ovo nije prvi put da ministar branitelja Tomo Medved zbog narušena zdravlja zatraži pomoć liječnika.

U svibnju 2019. hospitaliziran je u KB Dubrava zbog problema sa srcem. Tada nije podvrgnut operaciji već mu je napravljen manji zahvat na krvožilnom sustavu, na koronarnim arterijama srca, a u bolnici ga je posjetio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Tri godine ranije, u ljeto 2016. godine ministar Medved u bolnici je završio i, a liječio se u zagrebačkoj bolnici Rebro. Tada je hospitaliziran zbog visokog krvnog tlaka.

Zbog bolesti propustio proslavu Bljeska te 3. i 4. gardijske brigade Ministar Medved zbog bolesti nije nazočio obilježavanja 27. obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak, već je kabinet uputio javnosti njegovu poruku da je žrtva branitelja zauvijek ugrađena u temelje Hrvatske i trajno sačuvana u sjećanju hrvatskog naroda. U čestitci se obratio obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, a na pobjedi je čestitao i sudionicima akcije Bljesak u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.

Također, nije viđen ni u Splitu na nedavnoj obljetnici osnutka 4. gardijske brigade, koju inače ne propušta, pa je uime predsjednika Vlade ondje boravio Damir Krstičević. Ministar Medved je Paucima također odaslao čestitku kojom je podsjetio na častan ratni put brigade koja je uzor mladim vojnicima kako se voli i brani domovina.

Također, čestitku su za svoju obljetnicu primili i pripadnici 3. gardijske brigade Kune./HMS/