Iz Kuta Naše Kraljice Jelena (Lela)…..Stani! Diši!…

0
427
Na svom putovanju ćeš sresti mnoge izgubljene, uspavane ljude. Svejedno hodaj svojim putem i dopusti drugima da hodaju svojim. Ne trebaš opravdavati svoj put niti ga braniti. Ostani uz sebe u ovim izazovnim vremenima. Ne bori se protiv tame; ionako ona nema snage. Jednostavno uključi svoje svjetlo i svijetli.
Kad te netko vrijeđa, svodi na stvar, kad ti daje savjete koje nisi tražio, kad te krivi za svoju bol, kad te ne sluša, a beskonačno priča o sebi, kad te uspoređuje s drugima, kada ignorira, poništava, osuđuje ili ismijava tvoje misli i osjećaje…
Stani! Diši!
Znaj da je to bol te osobe, ne tvoja. Znaj da sanja jedini san koji može sanjati dok se ne probudi. Znaj da te ne poznaje, samo svoju fantaziju.
Možda joj je teško voljeti sebe. Možda svoju vrijednost traži izvana. Možda je odvojena od svog daha, svog tijela, svoje dragocjene živosti, svog pravog poziva.
Možda živi u dualističkom svijetu dobrog i lošeg, ispravnog i pogrešnog, uspjeha i neuspjeha. Možda je zaboravila jednostavnu radost postojanja.
Možda ovo razumiješ. Možda si bio/la tamo gdje su oni bili.
Ne pokušavaj te druge sada promijeniti. Možda se nikada neće promijeniti. Ne pokušavaj ih popraviti. Oni ne traže da ih se popravi.
Što se više trudiš, oni će se više opirati. Nemoj se zaplesti u njihovu mrežu tuge. Vidi jasno, imaj suosjećanja, ali nemoj ništa siliti.
U redu je što su uzrujani. Stvarno jest. Daj im prostora da budu uzrujani.U redu je da su razočarani tobom. Daj im prostora da budu razočarani. U redu je da te osuđuju. Napravi mjesta i za njihove prosudbe. Napravi mjesta za vlastite misli i osjećaje!
Dopusti sebi da se osjećaš tužno, ljutito, krivo, sumnjičavo. Neka te sve te dragocjene energije isperu. Neće te povrijediti, jer im dopuštaš da se kreću.
Da, na ovom putovanju ćeš sresti mnoge izgubljene, uspavane ljude. Svejedno hodaj svojim putem i dopusti drugima da hodaju svojim.
Ne trebaš opravdavati svoj put niti ga braniti. Ostani uz sebe u ovim izazovnim vremenima. Ne bori se protiv tame; ionako ona nema snage.
Jednostavno uključi svoje svjetlo i svijetli.