Izraelski predsjednik stiže u višednevni posjet Republici Hrvatskoj

0
613
Jeruzalem, 23.7.2015 - Susret predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Izraela Reuvena Rivlina. foto HINA/ Ured predsjednice/ Tomislav BUŠLJETA/ iš

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin stiže u višednevni posjet Republici Hrvatskoj. Tijekom boravka u Zagrebu, izraelski će predsjednik razgovarati s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem, javlja Jeruzalem Post.

Reuven Rivlin će se također susresti s ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i predsjednikom Sabora Gordanom Jandokovićem

Rivlinov posjet u funkciji je jačanja bilateralne trgovine vojnom opremom i poljoprivrednim proizvodima, te poboljšanju suradnje u tehnologiji i turizmu.

U izaslanstvu su i izraelski ministar gospodarstva Eli Cohen i ministra poljoprivrede Uri Ariela. Trgovinsku delegaciju vodit će Shraga Brosh, predsjednica udruge Izraelskih proizvođača. Ostali članovi izaslanstva su predsjednik Izraelskog izvoznog instituta Adiv Baruch i Mishel Ben Baruch iz SIBAT Defense Industries, te predstavnici Izraelske agencije za inovacije, Udruženje Izraelskih hotela, Udruženje Izraelaca poljoprivrednika, Izraelska industrija zrakoplovstva, Elbit i Izrael Aeronautika.

Uz pratnju ministra obrane Damira Krstičevića, koji je nedavno posjetio Izrael, Rivlin će posjetiti Izraelsku obrambenu izložbu.

Tijekom boravka u Hrvatskoj izraelski će predsjednik posjetiti i Jasenovac te odati počast hrvatskim braniteljima koji su pali u Domovinskom ratu.

U četvrtk izraelski predsjednik odlazi u Beograd gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučića i predsjednicom parlamenta Majom Gojkpovićem.

Izraelski će predsjednik u Beogradu će također sudjelovati u preimenovanju ulice koja će se ubuduće zvati Benjamin Ze’ev Herzl Street.

 

M.M.