KAKO JE MILANOVIĆ PETROVA ISPORUČIO HDZ-u

0
470

KAD bi mi u Hercegovini pratili politička zbivanja u BiH ka šta pratimo u Hrvatskoj, di bi nam bio kraj? Istina, kod nas je sve jasno uvik i prije izbora pa opet znamo čekati nekakvu Vladu misecima. I svi su na to navikli, nikoga nije briga. Neki kažu da nam najbolje ide kad je bezvlašće, dok nemamo nikakve Vlade. Možda bi i vi u Hrvatskoj tribali probati godinu bezvlašća pa da vidite kako to izgleda.

Milanović priprema narod na to. Dajte ljudi, skupite koju crkavicu pa platite kartu onom Braunu da se vrati iz Amerike. Od kad ga nema, Zoki je ka bez glave. Bunca, vriđa, lupeta, sikće. Vratio mu se onaj ludi pogled kojim siče sve oko sebe.

Teško je pretpostaviti njegove poteze, ali sve su prilike da će natjerati Leku da prikine ‘pauzu’ i nastavi nedovršenu sjednicu Sabora. I ponudi dva kandidata za predsjednika jer je tada glasovanje tajno. Računa da ni jedan zastupnik neće glasovati protiv samoga sebe jer ko zna kad će opet imati priliku zasit u saborske klupe. A koga će izabrati, nije ga ni briga. Glavno da se produži petn’est mračnih godina. Sumrak demokracije. Pomrčina pameti.

Njemu bi najviše odgovaralo da čim se Sabor konstituira zastupnici odmah sami sebe raspuste. Osiguraju sebi plaće, njemu priliku za nastavak vladanja do daljnjega, kao privremena, tehnička Vlada. Vuk (Milanović) sit, ovce (zastupnici) na plaći, pola godine ovako, pola onako. I svi zadovoljni.M_kovacevic_15_godina

Ko će prihvatiti ulogu ‘zeca’? Ne virujem da bi Leko, kakav god da jest, dopustio da se riko njegovi ledja izvodi takav cirkus. Zato je tu Prgomet. Lahko bi on kasnije objasnio da nije mislio da će biti iskorišten, da je imao najbolje namire i da je on prije svega demokrat. Ka i Stier. Oni pivaju pismice demokraciji dok ih Milanović sviju vuče za nos.

Ali kako nema tog Brauna Milanoviću su tablete popustile i nije izdrža da cili ADZ opet proglasi kriminalnom strankom, lopovima. A na MOST i na Petrova je pustio s lanca Hrelju, Tirelicu, Pusićku koja ne kontrolira ni dvanest HNS-ovih zastupnika. Jer ono što ona razradjuje ova dva-tri dana, lipo je ukratko, na brzinu, prije nje izgovorio Vrdoljak, Milanovićev favorit za budućeg, skorog predsjednika HNS-a. Ako mu računicu ne poremeti župan Štromar, koji je preferencijalnim glasovima dokaza i Vesni i Vrdoljaku i Zokiju da je budućnost HNS-a u njegovim rukama. Ali sada to nije toliko ni bitno.

Bitno je da su oni izgovorili MOST-u sve što Milanović misli. Upravo to je, pokazat će dani isprid nas, bio potez viška. Još više se Milanović razotkrio priko svojih trbuhozboraca – Krunoslava Olujića o kojemu su napisane stranice u rvatskim tiskovinama kao pedofilu i starom cinkeru, i Kreši Macanu čija uloga je bila njegove jadne izjave tumačiti ka figurativni govor. A Olujić je u radisjkoj emisiji Petrova cilo vrime titulira s fra Božo, nazva ga nepriznatim biskupskim ditetom, a pregovore u Esplanadi ‘koncelebriranom misom’. Karamarka je usporedio s lokalnim župnikom, Milanovića s biskupom. O tom šuti Crkva, prave se ka da nisu ni čuli. Šuti o tom i Miklenić, glavni urednik GK.

Kad Crkva ne razlikuje komunizam i ekumenizam

Urednik Glasa koncila Miklenić glumi UNPROFOR. Dok Milanović sam odustaje od tzv. tripartitne Vlade, on uporno gura Veliku koaliciju. Čoviku duša pisati o onomu o čemu očito pojma nema. Umisto da Petrovu pomogne izvući se iz stupice u koju su ga gurnuli neki slični Mikleniću, on ga dalje zakopava u živo blato nemogućeg suglasja. Koga, s kim, oko čega??? Radi čega, zbog koga Mikleniću? Ajd lipo opet pročitaj što si napisa pa poslušaj Olujića, Macana, Puhovskog, Pusićku, Hrelja, Tireli.

Žalosno da Kajin bolje razumi o čemu je rič od tebe, moj Mikleniću. ‘Kani se politike, drž’ se morala i etike. Milanović tira Petrova da skoči s petog kata, da je on MOST izmedju NIŠTA i NIKAD, a ti ga guraš u taj zagrljaj?! Vidiš li ti razliku komunizma i ekumenizma, moj Mikleniću. Je l ti iko reka da je to što ti zastupaš i što je MOST, iz svoji’ razloga gura – politički sinkretizam??? Mišanje ‘krsta’ i Antikrsta, nasilno potapanje ulja u vodu?? Mikleniću, Mikleniću, povuci se u pustinju četrdeset dana, pa kad se vratiš – komentiraj. Umisto da pomogneš Petrovu i Grmoji da se izvuku iz stupice koja se zove javni bilježnik. Takvi kao ti su ih nagovorili potpisati i ovjeriti ‘izjavu’ o odricanju od vlasti. I onda kad su vlast dobili, iako nisu najbrojnija grupacija u Saboru, ti bi da se oni dalje igraju politike. Morali su prvi dan nakon izbora kazati da su za nove izbore ili se konačno opredjeliti. Nema više igre!

Kada se već odlučio za iscrpljivanje, Boži triba ipak čestitati što je sačuva petnaest različitih glava na okupu. Znaju oni da su samo tako snaga, ali svejedno nije lahko odoliti pojedinačnim Zokinim ponudama. A očuva ih je bižeći od ideologije i priče o vrednotama. Sad se, iz biografija Podolnjaka, Martinovića i još nekih vidi i zašto je bidni Bože biža od ideologije k’o vrag od tamjana. Zato je mora igrati izmedju livice i desnice sve dok ga Milanović nije gurnuo di mu je i misto, prema Domoljubnoj koaliciji.

Pitanje je sada oće li svih petn’est ruku, uz dvoje manjinaca biti dosta Karamarku da dodje pred Kolindu i kaže, evo me s većinom, idemo prekinuti ovu agoniju prije nego priraste u anarhiju. Ako dvoje i otkažu – neće izdati Glavaš. Samo će mu dionice skočiti. Ka i Bandiću. Eto onda i Čačića i Vlada se može uspostaviti. Nije normalno da Petrovu i Grmoji odgaovarajusvih pedeset adezeovaca a da im ne paše nji’ov šef. Bilo bi normalno da je premijer onaj koji u takvoj koaliciji ima najviše glasova, ali čak ni to nije ključno u ovom trenutku. Privatio bi Karamarko biti i dopredsjednik za unutarnju politiku ili predsjednik Sabora, koilkogod to bilo nepolitično, ako ‘oćemo i nesebično, samo da više svi skupa ne gledamo ludjački pogled briselskog Zoke.

Naši će biskupi ovi’ dana sisti i kazati koju rič o Daytonu. Samo nek” ne zovu Miklenića za uvodničara. Pa nami kako bude!

Nema više Vrane. Nema ni Alije ni Slobodana. Zašto bi bilo Daytona???

Mladen Ljubić Vajta /