KARAMARKO: Milanović me prevario

0
599

U intervjuu za HRT predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako vjeruje da će vrlo skoro biti novi izbori. Potvrdio je da se jučer neposredno prije dolaska na sastanak s Mostom čuo sa Zoranom Milanovićem.

Karamarko je kazao kako ga je jučer uoči sastanka s Mostom nazvao Zoran Milanović i rekao mu da neće potpisati dokument o tripartitnoj vladi i nestranačkom premijeru ili premijeru iz Mosta. Dogodilo se suprotno, dodao je Karamarko, nakon što sam ja na sastanku prvi rekao kako neću potpisati dokument, Milanović ga je odlučio potpisati.

Hrvatska ipak neće imati trojnu vladu. Koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om prihvatila je sinoć uvjete Mosta. Zoran Milanović više neće biti premijer. Predsjednici Mosta i SDP-a očekuju da će do utorka imati kandidata za mandatara – nestranačkog ili iz Mosta. Božo Petrov istaknuo je pritom da su završeni razgovori s Domoljubnom koalicijom jer nije pristala na njihove uvjete.

U 11 sati počela je sjednica Nacionalnog vijeća Mosta, a u 14.30 Most i koalicija Hrvatska raste nastavljaju pregovore. Most u potpunosti podržava Božu Petrova kao novog mandatara. On je čestit čovjek i nova je figura u hrvatskoj politici i simbol je promjena, poručio je uoči sastanka Ivan Lovrinović. Međutim, moramo pričekati da on sam to kaže, dodao je. Komentirajući odustajanje Domoljubne koalicije od pregovora, kazao je kako ne vidi razloge da suradnja s koalicijom Hrvatska raste ne funkcionira. Cilj Mosta je konstruktivno rješenje, poručila je Ljubica Amrušec te dodala kako bi osobno voljela da Petrov prihvati funkciju premijera. bpz.ba