Karamarko: Vrijeme je čestitanja, žalosno je da nas Milanović opet vrijeđa u Saboru

0
580

PREDSJEDNIK HDZ-a i vođa Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko obratio se novinarima završetka konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora. Rekao je i da je prvi put čuo za inicijativu o promjeni imena Hrvatskog sabora u Hrvatski državni sabor.

”Iskreno, prvi put čujem za to, ali uvažavam Željka Reinera i razmotrit ćemo to”, rekao je Karamarko nakon što je konstituiran Sabor i na njegovo čelo je izabran Željko Reiner.

Prokomentirao je i najnovije optužbe koje je na račun koalicije Mosta i Domoljubne koalicije izrekao Zoran Milanović.

”Pošteno smo pobijedili. Most je pošteno dobio 19 odnosno 15 mandata. Imamo saborsku većinu. Zoran Milanović frustracije ne bi trebao prosipati jer to nije dobro. Njegov govor nije primjeren hrvatskom političkom životu. Neobično mi je to na ovaj dan. Ovo je dan kad si moramo čestitati. Moramo se što prije boriti s pravim problemima, a ne na ovaj način se obračunavati’, kazao je Karamarko.

VEZANI SADARŽAJ:

Najavio je kako će uskoro imati sastanak s Božom Petrovom oko pregovora za stvaranje vlade te je kazao kako će će i on sjediti u vladi. Upitan hoće li biti zamjenik Tihomira Oreškovića kazao je da će biti ‘nešto tako’.

Karamarko je kazao kako će o podjeli ministarstava s Mostom tek razgovarati.

”Ima naznaka dogovora i razgovarat ćemo sa svakim posebno. Ministri su bitni, morat će svatko imati debele reference. Vlada treba stvoriti uvjete za poduzetništvo, ali struci moramo dati prioritet. S Mostom ćemo razgovarati  o tome – oni mogu dobiti sva ministarstva ako imaju kvalitetne ljude”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Dodao je i kako misli da će Željko Reiner vratiti ugled Saboru.

”Zato smo i bili za to da predsjednik sabora bude on. Ima ugled i dignitet. Bit će to dobra priča”, rekao je uz obećanje da će pregovori o sastavljanju vlade biti gotov o za dva do tri tjedna.

M. Marković/Foto:FaH bpz.ba