Kordić i Marić pozvali građane, medije i navijače da doprinesu pozitivnoj sportskoj atmosferi

0
301

“Povodom finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja će se igrati u srijedu, 17.5. u Zenici na Bilinom polju između mostarskih klubova FK Velež i HŠK Zrinjski, u ime Grada Mostara i Gradskog vijeća molimo sve zaljubljenike u sport, navijače klubova, građane i svu zainteresiranu javnost da u duhu pozitivne sportske kulture navijanja i podrške, pošaljemo lijepu sliku Mostara i svih naših građana, stoji u zajedničkom priopćenju za javnost koje potpisuju mostarski gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić.

-Ispratimo utakmicu Kupa u okruženju korektnog sportskog navijanja i odnosa i na taj način bodrimo klubove za koje navijamo, stoji u priopćenju.

Grad Mostar i Gradsko vijeće šalju zajedničku poruku i opredijeljenost da sva sportska natjecanja, posebno ona koje se odigravaju između velikih sportskih rivala iz našeg grada, prođu u sigurnom sportskom navijanju i podršci.

-Iskazujemo iskrene želje da se navijačka energija i euforija zadrži u pozitivnom sportskom rivalitetu i veličini ljubavi prema svojim klubovima, bez društvenih sukobljavanja i zaoštravanja odnosa između ljudi, nereda i loših poruka za Mostar, stoji zajedničkoj reakciji Kordića i Marića.

Podsjećaju I da je Mostar posljednjih godina doživio veliku ekspanziju sportskih rezultata, posebno kada se radi o nogometu.

-Mostarski klubovi ostvaruju uspješne rezultate i u Mostaru se igra najbolji nogomet po kojem je naš grad čuven nadaleko. Pozitivnu i relaksiranu atmosferu trebamo zadržati i u društvenom okruženju u kojem ćemo uz sportsku i navijačku kulturu, energično, ali uz korektan odnos imati sigurno okruženje i pokazati kako se s ljubavlju navija za svoje klubove, dodaje se u priopćenju.

-Molimo sve građane, medije i navijače da svojim aktivnostima u narednim danima doprinesemo pozitivnoj sportskoj atmosferi i predstavimo Mostar onako kako to naš grad i zaslužuje. Kao velikana sporta, koji bez obzira na specifičnosti i raznolikost, gradi i čuva dobre međusobne odnose i revitalizira dobar zajednički ugled, poručuju Kordić i Marić.

“Učinimo da Mostar bude dio velike i dostojanstvene sportske kulture i pošaljimo lijepe poruke. Zajedno čuvajmo i volimo svoj grad, poklonimo mu samo lijepe sportske priče i uspjehe. Klubovima Veležu i Zrinjskom želimo sportsku sreću i uspjeh. Sretno svima. Sretno Mostar”, stoji u dopisu koji potpisuju gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

/HMS/