Krišto posjetila Glamoč – Ključna je suradnja svih razina vlasti s gospodarstvenicima koji jačaju ukupno gospodarstvo BiH

0
291

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, danas su s brojnim izaslanstvom dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH, posjetili Glamoč te se susreli sa stranačkim kolegama i dužnosnicima ovoga kraja te gospodarstvenicima.

Posjet Glamoču iskorišten je za obilazak poduzeću Alpina doo, koje se bavi proizvodnjom rezane građe i impregnacijom drveta, a potom i susretu s gospodarstvenicima i Općinskim odborom HDZ BiH Glamoč.

Predsjednik stranke u Glamoču Marko Damjanović stranačko vodstvo upoznao je sa izbornim aktivnostima i tijeku kampanje u ovoj općini, ali i položaju Hrvata ovoga kraja.

Nazočnim se obratila Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koja se zahvalila na dolasku i dosadašnjoj uspješnoj suradnji. Istaknula je i pozitivan trend u gospodarstvu čemu su prije svega zaslužni svi domaći nazočni gospodarstvenici. Krišto je kazala kako je i ova posjeta jasna poruka otvorenosti za suradnju dužnosnika HDZ BiH na svim razinama vlasti s gospodarstvenicima koji jačaju ukupno gospodarstvo.

„Zakoni i odluke prije svega moraju za cilj imati rasterećenje gospodarstva, ali imati i značajne utjecaje za gospodarstvo“, poručila je Krišto.

„Ostala su još nekolika dana aktivne kampanje, bili smo u svim našim mjestima i detaljno popričali o našem Izbornom programu i svemu onome što nas čeka u budućnosti”, kazala je Krišto uz poruku kako je svaki glas prevažan sve dok hrvatski narod ne osigura konačnu jednakopravnost sa druga dva naroda u BiH.

Krišto je jasno kazala kako se zalaže da hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučiti tko će ga predstavljati u institucijama, te da hrvatski narod kao i druga dva naroda ima pravo na svoj politički pluralizam.

„Jako je važno da nam u nedjelju 2. listopada bude imperativ izlazak na izbore. HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH moraju imati svoje legitimne političke predstavnike i sa prostora Hercegbosanske županije“, naglasila je Krišto.

Uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u posjeti Glamoču nazočili i kandidati i nositelji lista, Mira Vujeva, nositeljica liste za Zastupnički dom PS BiH, Karlo Nevistić, nositelji liste za Parlamenta FBiH te Dragan Konta, nositelj liste za Skupštinu Hercegbosanske županije.

Nakon sastanka u Glamoču, izaslanstvo se uputilo na predizborni skup u Livno.