Krišto s njemačkim izaslanikom Sarrazinom o ubrzanju euroatlantskih integracija BiH

0
296

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa specijalnim izaslanikom Vlade SR Njemačke za zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom o ubrzanju euroatlantskih integracija BiH.

Krišto je upoznala Sarrazina s trenutačnom političko-gospodarstvenom situacijom u našoj zemlji, procesima uspostave vlasti na svim razinama i prioritetima rada Vijeća ministara BiH. Istaknula je neupitnu opredijeljenost Vijeća ministara BiH za ubrzanje euroatlantskih integracija.

Dodala je kako je suradnja država regije kroz platformu Berlinskog procesa za Bosnu i Hercegovinu esencijalan alat tješnjeg sinkroniziranja regije s EU-om, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Krišto je zahvalila SR Njemačkoj na nesebičnoj i kontinuiranoj potpori Bosni i Hercegovini kroz jačanje pravosuđa, potporu reformskim procesima i kroz snažno zagovaranje europskog puta naše zemlje.

Naglasila je da je pomoć prijatelja veoma značajna u stabiliziranju političkih prilika u Bosni i Hercegovini, ali da se trajni mir i stabilnost trebaju graditi iznutra, dogovorom legitimnih političkih predstavnika naroda na svim administrativno-političkim razinama, kao i implementacijom najviših europskih standarda u sustav izbornog zakonodavstva./HMS/