Ljerka Ostojić izabrana u Glavni odbor Matice hrvatske

0
600

Prošloga vikenda u Rijeci je održana Glavna skupština Matice hrvatske. Za novoga predsjednika izabran je ugledni kroatist prof. dr. Stipe Botica, koji je na toj dužnosti naslijedio akademika Stjepana Damjanovića.

I za Maticu hrvatsku Mostar stiglo je veliko priznanje. Naime, predsjednica ogranka prof. dr. Ljerka Ostojić, izabrana je u Glavni odbor. Prof. Ostojić zahvalila je svima koji su je podržali te naglasila:

„Biti članicom Glavnoga odbora najstarije hrvatske kulturne institucije, za mene je iznimna čast, ali i obveza. Ponosna sam na rad Matice hrvatske u Mostaru, pogotovo na 20 godina Mostarskoga proljeća – Dana Matice. Ovo je priznanje, ne samo meni osobno, nego i upravnim tijelima našeg ogranka, svima onima koji sve ove godine daju svoj nesebičan doprinos djelovanju naše Matice. Hvala još jedanput svima. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje“.

Inače, na Glavnoj skupštini MH izabrani su i potpredsjednici: Anđelko Akrap, Luka Šeput i Dubravka Oraić Tolić. Na poziciji glavnog tajnika u sljedećem mandatu ostaje Zorislav Lukić, kao i Damir Zorić na poziciji gospodarskog tajnika. Božidar Petrač je izabran za književnog tajnika Matice hrvatske. Uz članove Glavnog odbora, izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti./