Moramo priznati HDZ je jednom objavom posramio Zorana Milanovića

0
484
Odluku Vlade da  predsjedničke izbore raspiše 22. prosinca  predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović nazvao je  lopovlukom i sramotom’ i naveo tri točke zašto misli tako.


Kao prvi razlog Milanović je naveo da HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati kako 22. prosinca u prvom krugu. Drugi razlog je što se svjesno ubija kampanja za drugi krug tempirajući je u vrijeme blagdana, a treći razlog je što se odstupa od prakse i pravila kojih se držala i Plenkovićeva politička majka, Jadranka Kosor, koja je 2009. prvi krug izbora raspisala između Božića i Nove godine.Premijer Plenković Milanoviću je odgovorio u RTL Direktu: “Malo mi je to za kandidata s karakterom,  previše plakanja. Moramo malo podsjetiti birače, pogotovo mlade. 10. prosinca ’99. predsjednik Tuđman je umro.

Imate vrlo precizno definirane ustavne rokove. To je meni pristojan datum, svi imaju jednake šanse, ne vidim da su se drugi nešto bunili, samo jedan plače”, rekao je predsjednik Vlade.

Dan poslije na  službenoj Facebook stranici HDZ-a osvježili su pamćenje Zoranu Milanoviću koji je izbore predsjedničke izbore  raspisao između Božića i Nove godine,  28. prosinca 2014. godine.

“Dobro znamo da je Milanović bijesan i licemjeran, znamo i da je iskompleksirani luzer, ali ne možemo shvatiti da bi već mogao biti i ovako – zaboravljiv.

Pa upravo je njegova, SDP-ova Vlada 2014. raspisala 1. krug predsjedničkih izbora za 28. prosinca – usred blagdana! A sada slučajni premijer naziva “sramotom“ to sto će se održati 22. prosinca – prije blagdana?!? A možda je ipak u pitanju nešto posve banalno. Zar Milanović ništa uvjerljivije nije mogao smisliti kako bi se unaprijed opravdao za novi poraz?”, objavili su  na Facebooku.

M. Marković/Foto: hrt