MOST “stavi potpis pa dalje razgovaramo”

0
506

Ovo je izvorni dokument koji smo tražili da potpišu obje strane, a ne nekakva podjela ministarstava kao na placu. Krajnje je vrijeme da prestanu laži, podmetanja i spinovi

Datum objave: 19.12.2015 | 14:46 Autor: ik
U prostorijama Mosta u Zagrebu u subotu u 14,30 sati nastavio se razgovor stručnih timova Mosta, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste,o reformama koje treba provesti.
Nakon sastanka koji su u petak navečer održali s predstavnicima HDZ-a i SDP-a, dužnosnici Mosta javno su objavili tekst sporazuma o tripartitnoj vladi koji su ponudili dvjema najvećim strankama na potpis.

”Gotovo je nevjerojatno koliko često kriva informacija završi u medijima. Toliko često da to zaista nema nikakve veze sa slučajnošću. Ovo je izvorni dokument koji smo tražili da potpišu obje strane, a ne nekakva podjela ministarstava kao na placu. Krajnje je vrijeme da prestanu laži, podmetanja i spinovi”, stoji na stranicama Mosta uz dokument sporazuma.

Predsjedništvo HDZ-a se sastalo u subotu u podne, a Predsjedništvo SDP-a će u 17 sati odlučiti hoće li potpisati Sporazum o sudjelovanju u tripartitnoj vladi koju predlaže Most.

Od dviju velikih stranaka to je na sastanku u petak zatražio čelnik Mosta Božo Petrov te dvjema velikim koalicijama dao rok do 19 sati u subotu da se očituju o sporazumu, po kojemu bi na čelu tripartitne vlade bio nestranački premijer ili kandidat Mosta, dok bi se sve odluke vezane uz vladu i konstituiranje Sabora donosile konsenzusom, uz pristanak HDZ-a i SDP-a.

Potvrđeno je to Hini u Mostu iz kojega, međutim, poručuju kako je netočno da se od HDZ-a i SDP-a tražilo da potpišu raspodjelu ministarstava po strankama.

U međuvremenu, u prostorijama Mosta u Zagrebu od 14,30 sati traju razgovori stručnih timova Mosta, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste,o reformama koje treba provesti. U ime Mosta nezavisnih lista, sastanku na temu poduzetništva, energetike, izbornog zakonodavstva, pravosuđa, znanosti i obrazovanja, nazočit će Jasna Matulić, Slaven Dobrović, Robert Podolnjak, Juro Martinović i Ivan Tomljenović, objavio je u subotu Most nezavisnih lista na svojoj Facebook stranici.

Fotografije iz objava korisnika: MOST nezavisnih lista

3 h

Zlatko Flajšman, Domagoj Šimčik, Gabriela Poslon i 17 drugih kažu da im se ovo sviđa.
Komentari
Zoran Kosic
Zoran Kosic Hvala MOST, mi obični građani konačno imamo priliku javno vidjeti što se to događa u tzv. visokoj politici i kako usklađujete dosadašnje “ljute neprijatelje” smile emoticon

Petar Milin
Petar Milin Sve će Vas Zoki naguziti!!!

1 odgovor
Teka Texan
Teka Texan Neće bit dobro nikako,s kime god da krenu .Ne smiju ni hdz ni sdp više sudjelovat u vođenju ove države.I jedni i drugi su imali i više nego dovoljno prilika za dokazat da valjaju,pa su dokazali suprotno.Treba i hdz-u i sdp-u zabranit da se uopće mogu kVidi više

Nevjeshta Chudoo
Nevjeshta Chudoo sreća, partije imaju sposobnih na izvoz, treba njih pustit

Domagoj Šimčik
Domagoj Šimčik Da i to vidim. i dalje je pozitivna sumnja

Franjo Petrašević
Franjo Petrašević Neka vas bog blagoslovi da to već jednom privedete kraju i ovaj napaćeni narod napokon vidi svjetlo na kraju tunela