Mostar: Kongres gastroenterologa i hepatologa bit će jedan od najvećih u regiji

0
706

Peti kongres gastroenterologa i hepatologa BiH s meÄ‘unarodnim sudjelovanjem održavat će se od 11. do 14. lipnja u hotelu “Mepas” u Mostaru i okupit će oko 350 domaćih i inozemnih sudionika, kazao je za Fenu dekan Medicinskog fakulteta SveučiliÅ¡ta u Mostaru prof. dr. sc. Milenko Bevanda.

Kongres organizira Asocijacija gastroenterologa i hepatologa BiH, uz pokroviteljstvo hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Naglasivši veliko značenje ovoga znanstvenog skupa, Bevanda je kazao će kongres okupiti eminentne stručnjake iz gastroenterologije, infektologije i obiteljske medicine iz BiH, regije te Albanije, Kosova, Italije, Mađarske, Engleske, Koreje, SAD-a i Turske.

”Na kongresu će biti zastupljene sve oblasti gastroenterologije, hepatologije, pakreatologije, upalnih bolesti crijeva i onkologije u gastroenterologiji.

Ovaj dogaÄ‘aj je jedan od najvećih skupova regije iz medicinske oblasti ove godine, a gledajući teme koje će biti zastupljene, mogu reći da su to top teme te da onaj tko bude tu imat će priliku čuti sve ono najnovije iz kompletne gastroenterologije”, istaknuo je Bevenda.

Po njegovim riječima, u sklopu kongresa, 12. lipnja, održat će se i Drugi sastanak Asocijacije gastroenteroloških sestara i tehničara BiH s međunarodnim sudjelovanjem, a tijekom kojega će se održati oko 15 predavanja i koji će okupiti oko 100 sestara iz BiH i regije.

Svečano otvaranje Petog kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH s meÄ‘unarodnim sudjelovanjem zakazano je za 11. lipnja u hotelu “Mepas” u 19 sati. bpz.ba