NA BILIMA KOD MOSTARA U završnoj fazi izgradnja “Groblja mira”

0
268

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović jučer je u Mostaru održao radni sastanak s članovima Organizacijskog odbora za izgradnju Memorijalnog centra “Groblje mira” na Bilima i obilježavanje godišnjice Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam, koja će se ove godine, u organizaciji Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat, Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, održati u subotu, 20. kolovoza, na Bilima kod Mostara, rečeno je jučer nakon sastanka iz HNS-a.

Ovim sastankom dominirale su dvije teme. Prva vezana uz izgradnju i aktivnosti na izvođenju radova na Memorijalnog centra “Groblje mira” na Bilima, i druga vezana uz organizaciju i konkretne aktivnosti na obilježavanju godišnjice koja će se održati 20. kolovoza na Bilima. O radovima na izgradnji Memorijalnog centra, kao i aktivnostima na obilježavanju godišnjice, predsjednika Čovića, u ime Organizacijskog odbora, detaljno je informirao Ilija Vrljić, voditelj Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a.

Kapelica u spomen kompleksu. Foto: VLM

Kapelica u spomen kompleksu. Foto: VLM

Vrljić je naglasio da sve aktivnosti teku po planu te istaknuo prioritete i zadaće koje je nužno obaviti u sljedećem razdoblju, odnosno do datuma obilježavanja godišnjice. Nakon što su i ostali sudionici sastanka po ovim pitanjima iznijeli svoja promišljanja, prijedloge i sugestije, uslijedio je konkretan dogovor o izvršenju svih tehničkih, logističkih i operativnih zadaća, kako bi ovogodišnja godišnjica obilježavanja Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam bila što uspješnija.

I ove godine, kao i prethodne, na dan obljetnice na Bilima očekuje se dolazak nekoliko tisuća posjetitelja iz BiH, Republike Hrvatske i inozemstva, navedeno je jučer nakon sjednice Organizacijskog odbora za izgradnju Memorijalnog centra “Groblje mira” na Bilima i obilježavanje godišnjice Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam iz Hrvatskog narodnog sabora. bpz.ba