Naslovnica Vijesti Priopćenja Narod odlučuje: Skupili smo 205.000 potpisa u prvom tjednu

Narod odlučuje: Skupili smo 205.000 potpisa u prvom tjednu

0
589


Napominju da su građani u izjašnjavanju bili ometani te da je to dokaz da se hrvatski političari boje svojih građana.Napominju i da je pogrešna interpretacija kako je njihova inicijativa usmjerena protiv prava manjina.

„U prvih tjedan dana prikupljeno je 205 tisuća potpisa, svaki dan 25 tisuća. Danas tako očekujemo 250 tisuća potpisa“, kazao je Zvonimir Troskot, koordinator građanske inicijative Narod odlučuje.

Ustvrdio je da je inicijativa pogodila u “neuralgični živac lažne hrvatske politike”. Imenovao je pritom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (BM 365 – stranka rada i solidarnosti), riječkog Vojka Obersnela (SDP) i osječkog Ivicu Vrkića (HDZ i partneri) te zaključio “da su se hrvatski političari odijelili od hrvatskih građana”.

Svjedočimo da se od prvih dana opstruira njihovo građansko pravo po pitanju referenduma, a i vidljivo je da se hrvatski političari boje građana, dodao je.

Želimo im poručiti da građani RH mogu i žele birati one koji će ih zastupati u Hrvatskom saboru, naglasio je te ih pozvao da podrže ovu inicijativu.

Iznio je i niz kritika na račun saborskih zastupnika iz redova manjina kazavši da neki već 26 godina sjede u Saboru bez rezultata i postignuća za svoje manjine i pritom, kako je ocijenio, besramno trguju.

 

Naglasio je i kako 80 posto pripadnika nacionalnih manjina glasa na izborima za opće liste i odbio kritike da bi njihov prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva diskriminirao manjine te da su se oko toga konzultirali s ustavnim stručnjacima. (Hina)