Ne vjerujem Pupovcu!

0
389

‘Ne vjerujem da će Pupovac išta napraviti, on puno priča, ali sumnjam da bi on ugrozio Vladu. Niti je uopće njega uznemirilo išta što se događa oko Agrokora, on ima svoj pravac, njemu je bitno da on ostvari svoj interes u cijeloj toj priči, za neko veliko opće dobro njega nije briga, to se moglo vidjeti u nekoliko navrata i Plenković to dobro zna’, kazao je Petrov gostujući u emisiji Veto na N1 televiziji

Na pitanje zašto onda idu svjesno u poraz obzirom da je i on sam rekao da su oni manjina u Saboru sa inicijativom za opoziv Martine Dalić, Petrov je kazao kako “nema pobjede za Plenkovića u sramotnoj trgovini”.

‘Nama je cilj da ako se pokrene inicijativa za opoziv Martine Dalić, a to je pod uvjetom da svi u oporbi mogu disciplinirati zastupnike da se pojave na glasanju što nije kritika samo SDP-u, da se vidi podržava li većina s HDZ-om, od manjinaca do HSLS-a Škegrin projekt.

Mi želimo da oni konačno prijeđu s riječi na dijela da podržavaju smjer u kojem ide Agrokor. Nije to ništa sramotno, neka samo to svojim riječima potvrde, jer to će biti signal za budućnost i vidjet će se tko je svjesno zbog svojih ili partikularnih interesa podržao Martinu Dalić’, kazao je Petrov.

Smatra da eventualni opoziv Martine Dalić ne znači i pad Vlade.

‘Da se pokaže voljom većine da Martina Dalić nema povjerenje, Plenković može samo zahvaliti saborskim zastupnicima što su bili njegov korektiv i nakon toga nastaviti kvalitetnije raditi za hrvatske građane’, rekao je Petrov.

Tvrdi da ne žali zbog Lex Agrokora koji su oni u Mostu izglasali zajedno s HDZ-om.

‘Lex Agrokor je neutralan alat koji je produžio razdoblje srediti gospodarsku situaciju da ne dođe do kolapsa gospodarstva u Hrvatskoj. Vi sa njime možete učiniti dobro i učiniti loše, mi smo dali mogućnost da se napravi čist start, račiste stvari iz prošlosti i napravi čist start.

Nažalost oni su donijeli niz loših odluka i oni su otišli u krivom smjeru s roll up kreditom, leširanskim fondovima, gašenjem istražnog povjerenstva u Saboru ili konzultantskim ugovorima. Ja samo mogu zahvaliti, kako je Dalić rekla paljenjem svijeće na Kamenitim vratima, i zapaliti svijeću tamo što niti ja, niti Most nismo sudjelovali u svemu što su oni radili od kada su nas istjerali iz Vlade’, kazao je Petrov.

Na današnju opasku Davora Bernardića da je opozivom Martine Dalić u Mostu čiste grižnju savjest zbog donošenja Lexa Agrokor, Petrov se samo nasmijao.

‘Možda Bernardić poznaje mene malo bolje nego ja sebe poznajem, ali nemam se namjeru polemizirati s njim preko medija, nadam se podržati inicijativu za opoziv Martine Dalić i potpuno je nebitno tko će voditi inicijativu. To je obično politikanstvo, prvenstveno je da Dalić snosi odgovornost za ovo što se događa u Agrokoru’, kazao je Petrov.

Komentirao je i novi izbor za povjerenika i zamjenicu povjernika za Agrokor.

‘Sve se mijenja da se ništa ne bi promijenilo. Sam odabir, čovjek dolazi iz iste baze odakle je došao Ramljak, pokazuje da će smjer procesa u Agrokoru biti isti. Već su glasine da će se taj rok produžavati i to govore svi i meni je toga žao, ali ono što je činjenica jest da se osim postizanja nagodbe trebalo provesti i restrukturiranje, a sada vidimo ne samo da neće biti restrukturiranja, već nažalost neće biti nagodbe, već će se to prologirati’, kazao je Petrov.

Komentirajući mjere SDP-a za spas Agrokora, rekao je kako su oni u Mostu sve to prezentirali prije nekoliko mjeseci.

‘Mi smo tražili tri povjerenika, tri člana uprave, ali su u HDZ-u su govorili da se to ne može tako raditi i nas su preglasali’, kazao je Petrov.

Upitan  kako bi on osobno glasao u Saboru oko Istanbulske konvencije, obzirom da je rekao da će zastupnici Mosta glasati po svojoj savjesti, predsjednik Mosta kazao je kako on u ovom trenutku ne bi bio za nju. Smatra da se problem Istanbulske konvencije može riješiti postrožavanjem zakona protiv nasilja.

‘Što se tiče Istanbulske konvencije, ajmo razdvojiti dvije stvari. Ona se bori protiv nasilja, ali je isto tako u ovom trenutku kontaminirana u javnosti rodnom ideologijom. Mene zanimaju argumenti u Saboru je li Istanbulska konvencija alat za borbu protiv nasilja ili su to stražnja vrata za rodnu ideologiju.

Ne volim kada mi se pokušava uvaliti nešto sa strane.  Ajmo maksimalno postrožiti zakone protiv nasilja i onemogućiti bilo kakvo nasilje i riješili smo Istanbulsku konvenciju. S druge strane mislim da to nije cijela priča i s obzirom da ne želim tako djelovati, ja ću reagirati u trenutku kada čujem raspravu, ali na ovakav način ja neću biti za Istanbulsku konvenciju ako se pokažu ovakvi argumenti’, kazao je Božo Petrov u emisiji Veto.

Smatra da se od ove teme radi prevelika fama i da se o njom treba konačno raspravljati u Saboru.

‘Ja ne znam od čega bježi vladajuća većina. Ne vidim gdje je problem u izbjegavanju rasprave. Čemu to? Rasprava vam daje mogućnost da vam daje argumente. Ja želim da se dogodi rasprava o toj temi i da se konačno rasčiti taj dio. Stvara se fama oko Istanbulske konvencije, a nitko ne želi o njoj razgovarati’, kazao je Petrov.

Obzirom da na pitanje hoće li on biti predsjednički kandidat Mosta uporno odgovara kako će o tome odluku donijeti tijela stranke, voditelj Španović ga je upitao što ako tijela Mosta odluče da on bude njihov kandidat za Pantovčak.

‘Ne znam koliko bih bio sretan s tim, ali zadržat ću se na tome. Ukoliko Most donese odluku da ima kandidata, to će tako biti. Ne bih volio u ovom trenutku o tome pričati jer nitko ne zna koji će se kandidati pojaviti do izbora i koga će Most podržavati’, kazao je Petrov.

Na kraju je dodao da se s bivšim premijerom Tihomirom Oreškovićem redovno se čuje.

MP/foto:pxll