Nemanja Bilbija dobio nagradu za sportaša godine u BiH

0
345

Tko je dobitnik Večernjakova pečata u kategoriji Sport iz sarajevskog je studija A BHRT-a otkrio je Denis Lasić, predsjednik Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara i novoimenovani direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

– Čast mi je što mogu dodijeliti priznanje u kategoriji za koju sam svojim radom jako vezan. Osobita mi je čast što to veliko priznanje već drugu godinu zaredom ide u ruke prvaka. Naime, prošlogodišnji dobitnik u kategoriji Osobe godine bio je Hrvatski športski klub Zrinjski. A ovogodišnji dobitnik u kategoriji Sportaš godine je naš kapetan Nemanja Bilbija.

Ovaj Plemić iz Banje Luke najbolji je golgeter Premijer lige BiH, najbolji strijelac sa Zrinjskim ostvario veliki uspjeh i oborio rekorde, a klub učinio najtrofejnijim u BiH s čak osam titula nogometnog prvaka. Ove godine Zrinjski osvojio dvostruku krunu, uz pehar prvaka BiH, Mostarci su podigli i pehar pobjednika Kupa BiH.

– Prije svega, dobra večer. Hvala stvarno na velikoj nagradi. Ja, kao Banjolučanin koji predvodi Plemiće, klub koji je satkan iz cijele Bosne i Hercegovine, a i šire, i taj spoj u Zrinjskom stvarno je dobitna kombinacija. Ponovno smo ispisali povijest Bosne i Hercegovine i stvarno sam jako ponosan. Hvala vam puno – kazao je predvodnik mostarskih Plemića koji je drugu godinu zaredom podignuo Večernjakov pečat./HMS/