Olujni odgovor medijima u Srbiji: Tugujte, plačite i cvilite, potukli smo vas za sva vremena

0
378
bpz.ba


Srbijanski mediji s posebnom pažnjom prate proslavu obljetnice Oluje i gotovo svi je označavaju kao proslava ”zločina koji traje”.

Mediji u Srbiji jednodušni su u ocjeni da je Oluja bila zločinački pothvat, prenose mnoštvo vijesti koje se odnose “komemoraciju za Dan sjećanja” kojom Srbija odaje počast žrtvama Oluje, a na kojoj će govoriti srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Naširoko se citira izjava srbijanskog ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je kazao kako je “Oluja za Srbiju i srpski narod uvijek biti samo zločin i pogrom za kojeg odgovorni nikad neće odgovarati”.

 >>Beogradski studenti za Oluju poslali tragikomično pismo medijima u Hrvatskoj

Blic je Mimohod Hrvatske vojske najavio naslovom “Parada srama – u Zagrebu počela proslava 20 godina od Oluje”, a jedna od udarnih vijesti su citati hrvatske književnice Vedrane Rudan u kojem piše kako će “presiromašni građani Hrvatske platiti slavlje jednog od najvećih hrvatskih poraza”, dodajući kako je akcija bila “oslobađanje Lijepe Naše koja nikad nije bila i nikad neće biti ni lijepa ni naša”. Naglašavaju njenu ocjenu da je “Olujom Hrvatska očišćena od Srba”.srbi, oluja,
Blic također prenosi i vijest kako se na Fruškoj Gori gradi crkva posvećena žrtvama ‘Oluje’ te izjavu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića kako ‘Hrvati slave dan kada su obnovili državu koja im je ostala od Pavelića’, ali i vijest  kako su studenti s beogradskog sveučilišta ispred hrvatskog veleposlanstva poručili kako pamte zločine iz ‘Oluje’.

Telegraf je objavio razgovor sa Sandom Rašković Ivić, predsjednicom Demokratske strane Srbije, inače kćeri Jovana Raškovića, vođe srpskih terorista iz Hrvatske. U razgovoru pod naslovom naslova “Pamtiću dok sam živa Srpkinju koja je 80 km nosila mrtvo dijete”, kći Jovana Raškovića navodi kako je teško opisati bol i poniženje koje je osjećala kada je vidjela Franju Tuđmana kako na kninskoj tvrđavi razvija 20 metara dugačku zastavu sa šahovnicom, njegovo likovanje i trijumfalizam.

Isti portal objavljuje i otvoreno pismo neurotičnog Domagoja Margetića u kojem poručuje “Hrvati, vi ste fuj, ubijali ste Srbe, a ruke su vam krvave do lakata”.

Beogradske Večernje novosti donose izjave Tomislava Nikolića kako su Srbi “spremni na pomirenje, no to ne ovisi samo o njima”.

Dnevni list Politika donosi reportažu iz napuštenih srpskih sela u Hrvatskoj uz ocjenu kako Zagreb u euforiji čeka mimohod, dok Tanjug u dnevnom komentaru posvećenom Oluji navodi da je “zločin ostao nekažnjen, a žrtve neobeštećene, uz hrvatsko uskraćivanje dostojne počasti”. oluja-blic,
Državna televizija RTS  prigodom obljetnice Oluje piše o “2000 ubijenih i nestalih Srba” i donosi tekst prema kojem je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman još 1989. godine u knjizi “Bespuća povijesne zbiljnosti” najavio koncept rješenja srpskog pitanja u Hrvatskoj. Tuđmanov tekst nazvali su “pohvalu genocidu”.

B92 istražuje tko sve od stranih diplomata dolazi u Zagrebu na proslavu Oluje koju naziva megalomanskom a oslobodilačku akciju hrvatske vojske “šutnjom o zločinima”.

A mi im u ime svih čitatelja Maxportala, i svih u Hrvatskoj, odgovaramo: Cvilite, plačite i tugujte, potukli smo vas za sva vremena. Mi slavimo, vi činite šta got hoćete, baš nas briga.

Video darujemo Sandi Rašković Ivić, kćeri Jovana Raškovaća, vođi srpskih terorista u Hrvatskoj.