Otvoren novoizgrađeni objekt Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar

0
425

Svečano otvaranje novoizgrađenog objekta Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar, održano je danas u  krugu SKB Mostar

Obraćajući se na svečanosti dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, naglasio je kako se u zadnjih nekoliko godina radilo puno projekata koji se odnose na zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Uz zahvale prijateljima iz Kuvajta, koji su uložili značajna sredstva u ovaj projekt, kazao je kako su ovakvi objekti važni jer brišu razlike među ljudima, posebno među djecom.

„Meni je čast da sam mogao dati jedan mali doprinos da uistinu imamo jedan centar za rehabilitaciju danas potreban kako bi se izbrisale razlike, bezbroj razlika koje dijele nas na različite načine a osobito kada govorimo o djeci i o onima koji će biti korisnici ovoga centra, koji su u potrebi. Vaše zalaganje zajedno s prijateljskom vladom države Kuvajt će doprinjeti da korisnici ovoga centra ne osjećaju nikada da su dio neke razlike, dio nekog drugog svijeta, a osobito njihovi roditelji da su svjesni da će kada dolaze u ovaj centar imati sve potrebno, naglasio je dr. Čović

„Dragi zaposlenici Doma zdravlja, dragi liječnici, jednako svi uposleni ovdje u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, naše zadnje potpisivanje ugovra s Vladom ove županije, mi smo preuzeli veliku obavezu da stvorimo ozračje da se vi osjećate vrijedni, pošto ste uložili toliko truda u svoje obrazovanje, svoje specijalizacije i da vidite da vlast to zna vrijednovati. Od iduće godine to će biti do kraja potpuno realizirano, ja sam uvjeren da je ovo samo jedan od projekata koji radimo u sklopu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, u naredne tri godine ćemo upotpuniti sve ono što treba kako bi naše zdravstvo bilo na razini koju zagovaramo. Ovo naše zajedništvo koje predstavljamo, od Vijeća ministara do naše Županijske vlade, svih vas iz Udruga i oni  koji se vežete za ovaj centar joše jednom zahvaljujem što ste dali truda da ovim centrom eliminiramo potrebu naše djece koja imaju potrebu za ovakvim centrom, da ne idu negdje drugo rješavati svoje probleme, njihovim roditeljima da olakšamo a vama ispred Vlade države Kuvajt, vama ekselencijo veliko hvala na prijateljskim odnosima koje gradimo između države Kuvajt i BiH, ovo nije jedini projekat koji zajednički radimo. Već je tu na desetke planiranih projekata i nadam se ovakvoj suradnji“, zaključio je dr. Čović.

Nazočnima su se obratili i Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar, Ljubo Bešlić, gradonačelnik grada Mostara te NJ.E. Abdulaziz Ahmad Hasan al Sharrah, veleposlanik Države Kuvajt u BiH koji su podržali ovaj projekt.

Veći dio sredstava za logopedski centar osigurala je Država Kuvajt, veleposlanik Abdulaziz Ahmad Hasan al Sharrah ovom prilikom je kazao kako je izgradnja kuvajtskog centra pokazatelj jačine bilateralnih odnosa dviju država, što dokazuje opredjeljenje Kuvajta da podržava sve građane Bosne i Hercegovine.

Dr. Dragan Čović hrvatski član Predsjedništva BiH i Abdulaziz Ahmad Hasan al Sharrah, veleposlanik Kuvajta u BiH, nakon uvodnih obraćanja, otvorili su i obišli novoizgrađeni objekt Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar.