PERSONA NON GRATA Komšoglu nije dobrodošao ni u 11 općina Središnje Bosne

0
537

Hrvatski načelnici i predsjednici općinskih vijeća u 11 općina Županije Središnja Bosna reagirali su na izbor Željka Komšića bošnjačkim glasovima na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Budući da je Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, u svom prvom obraćanju nakon protuustavne i nezakonite pobjede za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Hrvatima u Središnjoj Bosni poslao posebnu poruku i posvetio nam nekoliko minuta svog govora, i mi njemu posvećujemo ovo pismo i javno dajemo do znanja kako na prostore Središnje Bosne gdje žive Hrvati nije dobrodošao, ukoliko on uopće zna gdje žive Hrvati u Središnjoj Bosni jer je potporu dobio u bošnjačkim mjestima po našim općinama.

Napominjemo i kako je Županija Središnja Bosna mješovita županija, jedna od rijetkih u Federaciji BiH, i da je hrvatski narod na ovim izborima dao potporu Draganu Čoviću preko 90 posto u svim općinama ŽSB i da sukladno tome, Željko Komšić nema što tražiti na teritoriju naše Županije.

Željko Komšić je osoba koja je već prethodno u dva mandata uzurpirala pravo Hrvatima da izaberu svog člana u Predsjedništvo BiH, i nije mu bilo dosta, pa je ponovno iskoristio anomalije ustavnog uređenja države.

Ovim putem jasno mu poručujemo kako Bosna i Hercegovina nije građanska država, već država triju konstitutivnih naroda i građana. Kad bude zastupao građane Bosne i Hercegovine, Željko Komšić nek’ slobodno zaobiđe područje Središnje Bosne gdje žive Hrvati jer je na tom području Željko Komšić persona non grata, stoji u priopćenju koje su potpisali:

Načelnik općine Dobretići Ivo Čakarić

Predsjedatelj Općinskog vijeća Dobretići Marko Idžanović

Načelnik općine Kreševo Renato Pejak

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak

Predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak

Predsjedatelj Općinskog vijeća Fojnica Branko Stanić

Predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik Fabo Stanić

Predsjedatelj Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lukić

Predsjedatelj Općinskog vijeća Uskoplje Goran Batinić

Predsjedatelj Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić

Predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović