Planinari na Hajdučkim vratima:

0
611

Planinari na Hajdučkim vratima: Idealni vremenski uvjeti, priroda cvjeta, a ima i snijega

Ne tako davno, nekoliko članova HPD „Čvrsnica“ krenulo je u pohod na Hajdučka vrata. Ovog puta u osvajanje vrha išla je i planinarska škola. Bilo je i onih koji su “upali neplanski”, ali svi su dobrodošli.

Autima iz Širokog Brijega krenuli su malo prije sedam sati. Na Risovcu su ih čekali i  članovi HPD „Pločno“ Posušje s kojima su oko 8:30h krenuli iz Vitlenice.

-Vremenski uvjeti bili su idealni, ali opet bili smo ‘pod ručnom’ jer se najavljivala kiša koja bi mogla biti popodne. Sva sreća prognoza se nije pokazala točnom. Teren je na pojedinim mjestima bio sklizak zbog prethodne kiše i jutarnje rose, ali to nije bio nikakav “faktor” koji bi nas spriječio da se uspnemo do cilja. Opet, bez obzira na težinu uspona (koja nekome bila lakša, a nekome teža) prekrasne borove šume i livade s pokojim cvijetom dali su nam poticaj i olakšali uspon. U udolinama koje su veći dio dana u hladu dočekale su nas snježne krpe s dosta staroga snijega, zanimljivo je bilo prelaziti preko njih i osvježavati se, navode planinari.

Na cilj su stigli u 11:50h. Susreli su i druge planinare koji im ustupiše mjesto i pogled na Hajdučka vrata. Nakon objeda i odmora, uputili su se na vidikovac koji otvara pogled prema dolini Dive Grabovčeve, kako bi još malo razgladavati prirodu…

-Planina je bila dosta posjećena i cijelim putem bilo je više planinara jer dan je bio kako kažu: „k’o izmišljen“ – dodaju planinari.

Više fotografija pogledajte u galerij