Plenković: Izgradnja Pelješkog mosta se nastavlja

0
149

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako se izgradnja Pelješkog mosta nastavlja, istaknuvši da je to strateški projekt za Republiku Hrvatsku i najveći pojedinačni projekt koji se financira novcem EU-a, a trebao bi biti realiziran do 2020. ili 2021.

-Ne samo da se nastavlja projekt izgradnje Pelješkog mosta nego smo dobili osiguranih 357 milijuna eura – istaknuo je Plenković.

>>Bakir Izetbegović protiv izgradnje Pelješkog mosta – Miro Kovač: To nisu stavovi BiH

Ponovio je kako se o gradnji mosta razgovaralo na zajedničkoj sjednici Vlade RH i Vijeća ministara BiH u Sarajevu početkom srpnja.

-Ako bilo što treba pojasniti, sve ćemo pojasniti našim susjedima, međutim, tehničke karakteristike mosta takve su da one omogućavaju neškodljiv prolaz svim vrstama plovila – naglasio je Plenković.

Na novinarski upit očekuje li međunarodni spor u vezi s Pelješkim mostom, predsjednik Vlade RH odgovorio je niječno.

>>Dragan Čović: Dodatno se pokušavaju zakomplicirali odnosi BiH s Hrvatskom i Europskom unijom

Mogućnost da gradnja Pelješkog mosta bude dovedena u pitanje odbacila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

-Mislim da nema govora o tome da projekt Pelješkog mosta, kojeg je odobrila EK nakon svih konzultacija s našim susjedima, uopće se dovede u pitanje – kazala je.

Naglasila je kako sve ide svojim tijekom kako je ispregovarano ranije.

-Mislim kako sitne politikantske priče ne trebaju uopće dovoditi u pitanje niti odnose dviju država a kamoli dovoditi u pitanje ovako veliki projekt – poručila je Žalac.

 

M.M.