Plenković Mariji Selak Raspudić: Vi ste najveća obožavateljica Milanovića, šutite kad se bratimi s Dodikom

0
214

U Hrvatskom saboru danas je na rasporedu Aktualno prijepodne u kojem se postavljaju pitanja hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i članovima njegove vlade.

Burno je bilo između Plenkovića i Marije Selak Raspudić.

“Neću vas pitati je li vam se grlo osušilo jer ste trebali nazvati Ursulu von der Leyen ili vam se ne javlja. Da imate ikakav utjecaj u EU, nešto biste poduzeli. Neću vas pitati zašto naričete o tome da vaši intervjui nisu dovoljno popraćeni u medijima. Neću vas pitati zašto je Markov trg još uvijek ograđen jer ste samo vi vidjeli ugrozu terorizma. Neću vas ni pitati za stalno mijenjanje šešira Pupovca, da vam to smeta, raskinuli biste koaliciju. Zato ću vas samo pitati – koliko se smanjio broj zaposlenih u državnoj i javnoj upravi i čime taj broj opravdavate?”

“Prvo vam čestitam, želim vam svako dobro. Pratimo, ne gledamo samo vlastite intervjue. Prvo ću omiljenu tezu Mosta, a to je proglašavanje naše koalicije hrvatsko-srpskom. Vi kao glavna obožavateljica Milanovića, kao i Bulj, šutite kad se Milanović bratimi s Dodikom. Kada aršini budu isti, onda grakćite, ne mislim na vas, nego na sve”, odgovara Plenković, prenosi Index.

“Hrvatska je respektabilna članica EU, ima na raspolaganju 25 milijardi, većinom bespovratno. To je sigurno zasluga Mosta. Što se tiče utjecaja, to ćemo vidjeti”, dodaje. “Malenica će vam poslati konkretan broj”, kaže još Plenković.

Bulj je tražio povredu poslovnika. “Na četničkim dernecima u Bačkoj Palanci je bio vaš koalicijski partner, slavio je četničku tvorevinu”, rekao je Bulj.

“Nisam iznenađena što ne znate odgovor na moje pitanje, to pokazuje koliko znate o sustavu. Ja ću vam dati brojke. Ispada da ste u zadnje četiri godine zaposlili 15.000 ljudi. Činite ljude ovisnima o politici i onda se pitaju gdje nestaju milijarde”, kaže Selak Raspudić.

“Budući da najbolje razumijete jezik holivudskih blockbustera, reći ću vam ovo: Don’t look down. Pardon. Don’t look up, Plenkoviću, look down”, kaže Selak Raspudić./HMS/