Počelo obilježavanje Šimićevih susreta! Gruđani položili cvijeće na spomenik A. B. Šimića

0
531

U srijedu, 26. svibnja 2021. u Mostaru Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne održalo je Književnu tribinu u sklopu 58. Šimićevih susreta 2021.

Položeno je cvijeće i upaljena je svijeća na spomenik Antuna Branka Šimića u Mostaru i uime općine Grude. U Poetskom kolažu o Antunu Branku Šimiću sudjelovali su Klub studenata hrvatskog jezika i književnosti iz Mostara i učenici Osnovne škole Antun Branko Šimić iz Mostara. Potom je predstavljeno književno stvaralaštvo Jose Živkovića, dobitnika Šimićeve nagrade 2019, pišu Grude.com.

Dr. sc. Dominika Andrijanić istaknula je zbog čega su Šimićevi susreti važni za ovo podneblje. „Kulturni događaj, u spomen na Antuna Branka Šimića, započinje svoje susrete u svibnju 1964. u Grudama, na 39. obljetnicu pjesnikove smrti. Kroz dugi niz godina predstavljaju kulturne, književnoumjetničke, književnoznanstvene, odgojne, društvene i druge značajke povezane sa Šimićevim stvaranjem. Zbivanja su sadržajno osmišljena, prožeta, raznolika, zanimljiva te prilagođena različitim uzrastima, zvanjima i zanimanjima. Posebnost je u njihovu opstanku, jer su nezaobilazan dio kulturne tradicije. Šimićevi susreti od znatne su važnosti za društveno-kulturni i književnoumjetnički život i postojanost u Grudama i šire. Popraćeni su raznolikim i znatnim spoznajama koje se predočavaju i prenose naraštajima kao nematerijalno vrijedno naslijeđe“, kazala je za Grude.com dr. sc. Dominika Andrijanić.

Drugi dio 58. Šimićevih susreta 2021. održat će se u petak, 28. svibnja u Drinovcima i Peć Mlinima./HMS/