Potpisan sporazum Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u BiH i Akademije tehničkih znanosti Republike Hrvatske

0
655

Hrvatski član Predsjedništva BiH predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović nazočio je potpisivanju sporazuma o suradnji između Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u BiH i Akademije tehničkih znanosti Republike Hrvatske.

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji, održan je okrugli stol pod nazivom “Suradnja znanosti  i gospodarstva kao temelj jačanja konkurentnosti”.

 Predsjednik Čović “u obraćanju medijima naglasio cilj sastanka

Predsjednik Čović je obraćajući se medijima kazao kako kreativnost i inovativnost u našem društvu moramo dići na razinu koja je primjerena onima s kojima se mi želimo vezati u integracijske procese.

„Treba nam kompententnost, prije svega onih koji danas prolaze kroz Sveučilište u Mostaru i nadam se da oni što danas vi imate ispred sebe, ova pomagala koja ste stavili ispred mene da budu dio veze i komunikacije s javnošću, za 10 godina to će izgledati potpuno drugačije. Danas to izgleda kao vrh tehnološki, to je dinamika kojom mi moramo promjeniti svijet, ne smijemo zaostati za našim okruženjem i zbog toga mi je drago da evo prva komunikacija ide preko RH a siguran sam da ovo što ste ih pitali o gospodarstvu, moramo na neki način nametnuti, to strateško komuniciranje mora postojati na toj razini komunikacije i onda moramo uspjeti. U svakom slučaju neka ovo bude jedan dobar pokretač procesa koji dolaze u BiH“, kazao je predsjednik Čović.

„Danas već organizacijom ovog okruglog stola ispunjavamo jedan važan cilj suradnje“, kazao je Vladimir Androšec, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Republike Hrvatske, dok je  Jakov Pehar, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, kazao kako je glavni preduvjet da oni koji rade u obrazovnom sustavu shvate potrebe tehnološkog razvoja.