Potpisani kolektivni ugovori za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u ŽZH, učenici se vraćaju u klupe

0
317

Nakon što su ispunjeni svi razlozi za završetak općeg štrajka usuglašavanjem prijedloga Kolektivnog ugovora te nakon što je postignut dogovor o povećanju plaća uposlenika u osnovnim i srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, danas se u zgradi Vlade ŽZH u Širokom Brijegu pristupilo potpisivanju Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u ŽZH i Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u ŽZH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U ime Vlade ugovore je potpisao predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, dok je u ime Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH Ugovor potpisao predsjednik Sindikata Slaven Ljubić, a u ime Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj predsjednica Sindikata Jasminka Petric.

Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora, Skupština Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj će donijeti Odluku o prestanku štrajka i početku nastave u srednjim školama.

Nastava u osnovnim školama je počela u petak 10. veljače 2023. godine, priopćeno je iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

/HMS/