Predsjednica Republike: Orjunaši, odgovarat ćete i za ovo i za svastiku!

0
661

Hrvatska javnost je u šoku od novog ispada skupine huligana i opetovanog iskazivanja očite mržnje prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i hrvatskoj Državi.

-Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo! – poručila je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u statusu objavljenom na društvenim mrežama.

>>Huligani zaprijetili prekidom nogometne utakmice između Hrvatske i Češke

Podsjetimo, informaciju o pripremama prekida nogometne utakmice između Hrvatske i Češke u režiji skupine huligana iz Splita, iza koje stoje strukture koje baštine ideju ORJUNA-e, bila je poznata hrvatskoj javnosti. Nejasno je kako ta informacija nije došla do ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i njegovih najbližih suradnika. Jednako kao što do danas navodno ne znaju ime crtača svastike na Poljudu.

>>HHO: 300-tinjak huligana će pokušati prekinuti utakmicu između Hrvatske i Češke

Hrvatski helsinški odbor danas je uputio javnosti Izjavu br. 8. u kojoj su apelirali da HHO raspolaže informacijama prema kojima se u St. Etienneu nalazi 300-tinjak huligana koji su tamo doputovali iz Hrvatske i imaju namjeru izazvati prekid utakmice između Hrvatske i Češke.

>>Napokon postoje svi uvjeti za otkrivanje autora poljudske svastike!

Insiderski izvori bliski MUP-u upozoravaju da je ministar Vlaho Orepić, kao i polovica MUP-a, znao za pripreme huligana za prekid današnje utakmice, jednako kao što su im jako dugo poznata i imena organizatora i crtača svastike tijekom prošlogodišnje utakmice, protiv Italije, odigrane 12. lipnja 2015.g. na travnjaku stadiona u Poljudu

 

M.M. bpz.ba