Predsjednik Čović čestitao predsjedniku Vlade RH Plenkoviću i sestrinskoj stranci na odličnom izbornom rezultatu

0
496

Cijenjeni predsjedniče Vlade Republike Hrvatske Plenkoviću,
Uvaženi dužnosnici, članovi i simpatizeri Hrvatske Demokratske Zajednice,

Upućujem Vam čestitku na ostvarenom uspjehu naše sestrinske organizacije u cjelini i svih kandidata koji su je predstavljali na ovim lokalnim izborima. Zajedništvo koje ste živjeli u ovih mjesec dana službene kampanje, ali i ono koje živimo preko 30 godina, motivira nas da našu Hrvatsku izgrađujemo još jače za sve buduće generacije i hrvatski narod u cjelini diljem svijeta. Neka ovaj rezultat bude snažan zamah za sve nove izazove i nove uspjehe koje ćete ostvariti.

Vaš uspjeh je i ogroman motiv za HDZ BiH u rješavanju hrvatskog nacionalnog pitanja u Bosni i Hercegovini i onemogućavanju diskriminacije našeg naroda. Snaga zajedništva hrvatskog naroda je najjača komponenta našeg identiteta i našeg nacionalnog bića. Nedavna akcija naših načelnika i gradonačelnika za pomoć Petrinji, Sisku i prostoru Banovine samo je mali dio onoga što kao narod  baštinimo skupa posljednjih 30 godina.

Dragi premijeru Plenković, dragi prijatelji,
još jednom čestitam Vam na ostvarenom izbornom rezultatu i veselim se svim zajedničkim projektima za opće dobro hrvatskog naroda.

Predsjednik HDZ BiH
Dr. Dragan Čović