Predsjednik Čović na radnom sastanku s Gradskim odborom HDZ-a BiH Stolac

0
80

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je nazočio u radnom posjetu Gradskom odboru HDZ-a BiH Stolac.

Gradonačelnik i predsjednik HDZ-a BiH Stolac Stjepan Bošković sa suradnicima dočekao je predsjednika Čovića, te su u pratnji federalne ministrice prometa i komunikacija Andrijane Katić i direktor JP Ceste Federacije BiH Ljube Pravdića obišli novoizgrađenu obilaznicu Stoca i sportsku dvoranu u izgradnji.

Izgradnja obilaznice Stoca omogućuje nesmetano odvijanje prometa za sve kategorije vozila, što do sada nije bilo moguće budući da se promet odvijao kroz Grad Stolac i nije bio dozvoljen za vozila iznad 3,5 tona. Projektom su izgrađena tri kružna toka, most na Bregavi i 1,7 kilometara ceste.

Radovi na novoj sportskoj dvorani u Stocu idu po planu i trenutno se završava postavljanje čelične konstrukcije, na koju idu krovni paneli. Uskoro bi dvorana trebala biti pokrivena, a nakon toga se kreće s unutarnjim uređenjem. Završetak radova i svečano otvaranje planirani su na jesen iduće godine.

Nakon obilaska gradilišta, održan je sastanak predsjednika Čovića sa članovima Gradskog odbora HDZ-a BiH Stolac. Gradonačelnik Bošković se uz zahvalu na radnoj posjeti, osvrnuo na aktualnu situaciju u Stocu i funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti, kao i projekte koji se realiziraju. Istaknuo je dobru suradnju s višim razinama vlasti, te je predstavio niz projekata koji su završeni, u tijeku su ili se planiraju u skorijem razdoblju provoditi na području Stoca. Također, danas je oblježena i 33. obljetnica utemeljenja HDZ-a BiH Stolac.

Predsjednik Čović osvrnuo se na sve aktualne teme, izrazio je neupitnu potporu svim projektima koje lokalna zajednica smatra prioritetnima i u budućem razdoblju, te je čestitao 33. obljetnicu utemeljenja i djelovanja HDZ-a BiH u Stocu