Predsjednik Čović u Novom Travniku i (Uskoplju)- Sastanak s novoizabranim načelnikom

0
668
Predsjednik Čović u Novom Travniku – Sastanak s novoizabranim načelnikom

Predsjednik HDZ-a i HNS-s BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio načelnika općine Novi Travnik ujedno i predsjednika Općinskog odbora HDZ-a BiH Stjepana Duju.

Prvi službeni, radni posjet predsjednika Čovića, ujedno i dopredsjedatelja Doma naroda PS BiH upriličen je nakon nešto više od tri mjeseca odnosno 100 dana od Dujinog službenog preuzimanja dužnosti načelnika.

Na sastanku u zgradi Općine, novoizabrani načelnik je predsjednika Čovića upoznao prvenstveno sa implementacijom izbornih rezultata, aktualnim i kapitalnim projektima te političkom situacijom u općini.

“Rezultati izbora su u potpunosti implementirani, razgovore smo kontinuirano održavali sa svim političkim strankama i mislim da svi možemo biti zadovoljni urađenim. Situacija u Općinskom vijeću je stabilna i već je održano osam sjednica”,  kazao je Dujo na početku ovog sastanka te najviše pažnje ipak posvetio kapitalnim projektima i potrebama za iznalaženjem načina financiranja istih.

To su, kako je kazao, prije svega poslovna zona Neobarje, sanacija gradske dvorane te dovršetak gradnje nove zgrade srednje škole.

“Iznimno me veseli velik interes nadasve domaćih investitora za ulaganjem u poslovnu zonu te smo baš zbog toga sve svoje snage usmjerili kako bi osigurali barem one osnovne infrastrukturne uvjete u istoj jer bez toga, nema smisla ni pozivati gospodarstvenike da ulažu. Ipak, interesa ima, nekoliko ugovora je već potpisano i sa predstavnicima viših razina vlasti u prvom redu Federalnom ministricom financija, gospođom Milićević, tražimo način da i financijski ovu priču što prije zatvorimo. Slična je situacija  sa gradskom dvoranom koja je impozantno zdanje, multifunkcionalna ali je određena sanacija neophodna i u proračunu smo određena sredstva već predvidjeli a pomoć tražimo i za ovaj projekt kao i nastavak gradnje srednje škole, kao nove zgrade koja će nadam se, biti dom i nekim drugim javnim institucijama odnosno sadržajima, poput našoj Srednjoj glazbenoj školi kao jedinoj takvoj u Županiji”, kazao je Dujo te nastavio i o drugim, redovitim infrastrukturnim projektima i ulaganjima.

Posebno pozitivnim istaknuo je Poslovni inkubator, svojevrsnu Fondaciju, kao produkt ideje mladih ljudi, namijenjen upravo razvoju i usavršavanju mladih Novog Travnika.

Korisnima je istaknuo i brojne susrete s drugim kolegama načelnicima kao i suradnju sa svim višim razinama vlasti ne zaboravivši, kako je kazao, nikad ni svoju političku dimenziju kao predsjednika stranke u Novom Travniku. Povoda za novim druženjima i posjetama, dodao je, svakako će biti a jedan od takvih je svakako i skorašnje otvorenja Trga Drinskih mučenica.

Sve u svemu, ovo kratko vrijeme koliko je na mjestu načelniku ocijenio je iznimno dinamičnim ali zadovoljavajućim kao i podršku svih suradnika i građana općine Novi Travnik koji ovu sredinu zaista vide kao “Mjesto za sve”. Predsjedniku Čoviću je zahvalio na svoj dosadašnjoj potpori kao i ovoj posjeti, koja mu, kazao je, osobno ali i kao načelniku naravno znači.

Da ideja ne nedostaje prokomentirao je i predsjednik Čović: “Iznimno je važno održati sva predizborna obećavanja, posložiti prioritete, tražiti pomoć kad je ista potrebna, graditi i razvijati općinu dalje a svi mi, dužnosnici viših razina stojimo na raspolaganju” zaključio je.

14.travnja 2021.

Predsjednik Čović posjetio Uskoplje

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u radnom posjetu OO HDZ-a BiH Uskoplje.

Dražen Matišić, predsjednik općinske organizacije HDZ-a BiH Uskoplje sa užim predsjedništvom, uz dobrodošlicu, upoznao je predsjednika Čovića s trenutnom političkom situacijom u općini Gornji Vakuf – Uskoplje, te se posebno razgovaralo o rezultatima proteklih lokalnih izbora u BiH.

Matišić, inače zajednički kandidat stranaka HNS-a za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje istaknuo je kako su sve hrvatske stranke i ovoga puta nastupile zajedno, kako izborom jednog kandidata za načelnika tako i jedinstvenom listom za Općinsko vijeće. Ostvaren je zapažen rezultat, unatoč prljavoj kampanji, izborni proces prošao je bez većih problema, ali ostaje puno nepoznanica pri zbrajanju rezultata kao i implementaciji istih, gdje su i kandidat za načelnika kao i lista za Općinsko vijeće ostali bez značajnog broja dopisnih glasova.

Istaknuta je posebna zahvala svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos kampanji, kao i ostvarenom rezultatu. Svi imamo jedan zajednički cilj, bolji život svih naših sugrađana, za koji nastavljamo raditi, istaknuto je na sastanku

Prilikom sastanka, razgovarano je o drugim temama koje se trenutno vežu za općinu Gornji Vakuf-Uskoplje, počevši od razvojnih projekata, infrastrukture, obrazovanja, funkcioniranja javnih poduzeća s naglaskom na potporu viših razina vlasti pri realizaciji svih projekata.

Predsjednik Čović uz čestitku za ostvareni rezultat, istaknuo je kako su se pojavile brojne nepravilnosti u radu Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, koje je i imenovano mimo svih zakonskih procedura. Na osnovu donešenih odluka mora se nastaviti raditi, a o radu SIP-a će se odlučivati kroz nadležne institucije, naglašeno je.

Predsjednik Čović pohvalio je rad OO HDZ-a BiH Uskoplje te pokazao spremnost na rješavanje iznesenih problema. Također, na sastanku su precizirane i dogovorene daljnje aktivnosti, a predsjednik Čović je obećao punu podršku razvojnim programima i projektima i uključivanje viših razina vlasti u realizaciju istih.