PREDSJEDNIK DRAGAN ČOVIĆ MOSTARSKIM ŠKOLARCIMA:

0
561

Osnovna škola “Silvije Strahimir Kranjčević” u Mostaru svečano je otvorena nakon završetka radova na obnovi školske zgrade i sportske dvorane.

ČOVIĆ MOSTARSKIM ŠKOLARCIMA: Zavolite našu domovinu BiH i budite kompetentni

Hrvatski član Presjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović svečano je otvorio novoobnovljenu zgradu te je svečano obilježen i početak nove školske godine.

Čović se prije presjecanja vrpce na svečanosti otvorenja obratio nazočnima.

Danas je evidentno za vas veliki dan pa zbog toga na početku jedna velika čestitka za oba događaja, vama ispred Vlade što ste dali truda i prepoznali jedan u nizu projekata, obnovu jednog dijela ove škole. Ja sam siguran da će se to i dalje nastaviti, a vama ravnateljice i djelatnici želim da imate adekvatne uvjete pružiti djeci ono što se očekuje danas od radnika koji rade u odgoju i obrazovanju naše djece, kazao je Čović.

Čović je dodao i kako je osnova društva u ovim krajevima obitelj te je istaknuo da su djeca u središtu obitelji.

Djeca se nalaze u toj osnovi kao središte i zbog toga, – koliko god se mi trudili da učinimo vaš život u ovim školskim danima ugodnijim i ljepšim, ja sam siguran da trebamo i dalje raditi – puno toga od vas očekujem. Primarno da vaši odgojitelji i vaši nastavnici od vas, zajedno s vama načine bolje ljude, da imate razvijen osjećaj prema svome narodu i prema svojoj domovini i da dobijete kompetentnost, naglasio je Čović.

Uz to, morate zavoljeti ovaj grad, našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a sve što u budućnosti budemo radili trebamo posvetiti tim vrijednostima. To su načini da ovo mjesto postane ljepše za život nego što je bilo do sada, kazao je predsjednik Čović te je još jednom čestitao početak nove školske godine.

Skupu se obratio i predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, koji je kazao kako ova Vlada planira nastaviti s ovim vrijednim projektima.

Nakon svečanih govora uslijedilo je presjecanje vrpce te obilazak škole