Predsjedništvo HDZ-a razriješilo Stiera i Kovača

0
584

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak su, na prijedlog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, većinom glasova razriješili političkog tajnika Davora Ivu Stiera i međunarodnog tajnika Miru Kovača i na te funkcije imenovali Lovru Kuščevića i Davora Božinovića.

Plenković je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao je da je Kuščević novi politički tajnik stranke, a Božinović međunarodni tajnik.

Upitan o razlozima smjene Stiera i Kovača, rekao da je u politici povjerenje najvažnije načelo.

Ponovio je da je Stier prije godinu dana protivno njegovoj volji napustio Vladu, te da njihova suradnja više nije bila onako intenzivna niti konstruktivna kao što je bila kao prije godinu i pol dana.

Vezano uz međunarodnog tajnika Kovača, Plenković je kazao kako je procijenio da ne postoji dovoljan stupanj povjerenja između njih dvojice. Stoga je odlučio povjeriti tu dužnost Božinoviću.

Plenković je pojasnio i da su troje članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a bila protiv razrješenja Stiera i Kovača, a svi drugi su to podržali.

Saborskom Klubu zastupnika HDZ-a predloženo je da novi potpredsjednik kluba bude Ante Sanader, a Sunčana Glavak, koja je nedavno s mjesta glasnogovornice Vlade prisegnula kao saborska zastupnica, imenovana je Plenkovićevom savjetnicom./Hina