Preuzvišeni gospodine nadbiskupe,

0
290
S osobitom sam radošću primio vijest da Vas je Sveti Otac Franjo imenovao nadbiskupom splitsko – makarskim, na čemu Vam od srca čestitam u ime hrvatskog naroda u Republici Srpskoj i u osobno ime. Božja providnost Vas je odvela od rodnog Johovca i Foče preko Zagreba, Firence i Rima do biskupa gospićko – senjskog, a sada ista ta Providnost Vam ponovno poručuje: „Izvezi na pučinu“
 (Lk 5,5). Slušajući glas Providnosti ostavljate voljeni Gospić i preuzimate kormilo drevne Splitsko – makarske nadbiskupije nasljedujući vjerne pastire Crkve sve od svetoga Duje pa do današnjih dana. Neka Vas Providnost koja Vas šalje blagoslovi mirom, strpljenjem i dobrim zdravljem kako bi Očevu volju mogli vršiti na novom polju svoga služenja. Molim Boga da Vam podari snagu i mudrost istinskoga oca kako bi svećenici, redovnici, redovnice i Božji puk Splitsko-makarske nadbiskupije kroz Vas osjetili ljubav kojom je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju (usp. Ef 5, 26).
Radujući se s Vašom rodnom grudom Johovcem i Fočom, osobno i kao predstavnik hrvatskoga naroda u entitetu Republika Srpska, još jednom iskreno čestitam.
dr. Davor Pranjić,
dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda