PREZENTIRANI PROJEKTI SVEUČILIŠTA U MOSTARU

0
636
02-10-2018, 13:23

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je bio nazočan na prezentiranju projekata ”Povećanje konkurentnosti MSP-a kroz stvaranja udruga poduzeća i uspostava tvornice za učenje –Learning Factory” i ”Povećanje konkurentnosti poduzeća u metalnom sektoru kroz implementiranje lean alata i osnivanje Centra za lean”, koje je održano na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Obraćajući se nazočnima, predsjednik Herceg je iskazao zadovoljstvo uspostavom nove veze između Sveučilišta, realnog sektora i državne uprave – veze koja pravi novi pomak u poboljšanju kvalitete i uvjeta visokog obrazovanja, ali i doprinosi povećanju konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz stvaranje Klastera metala i plastike, uspostavu Tvornice koja uči i Lean centra.

„Rekao bih dosta pojedinačnih ciljeva, ali jedan opći – stvoriti takvo edukacijsko okruženje koje će, što je moguće realnije, predstavljati stvarnu tvornicu i koje će biti na raspolaganju studentima, a kroz cjeloživotno obrazovanje i zaposlenicima u realnom metalskom sektoru“, kazao je predsjednik Herceg zaključivši kako je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije neupitno opredijeljena za izvrsnost u svim segmentima života, napose za izvrsnost u obrazovanju,  te je vrijednosti prepoznala i u ovom projektu u kojemu sudjeluje kao partner, a tako će siguran sam biti i u budućnosti.