Pupovac pobrojao mrzitelje Srba: Od Predsjednice i biskupa Košića do Thompsona i Anice Kovač

0
314

AKO ste na Facebooku pisali o Srbima Pupovac je vaša imena i postove uvrstio i “Crnu knjigu Milorada Pupovca” i proglasio širiteljima mržnje

Bilten Srpskog narodnog vijeća (SNV) u kojem Pupovac i njegovi suradnici navode “primjere napada, prijetnji, uništavanja privatne imovine ili imovine u vlasništvu srpskih institucija” te izjave javnih osoba koje, kako ocjenjuju, “sadrže govor mržnje i pozivaju na netoleranciju prema Srbima” predstavljen je u u u prostorijama SNV-a u Zagrebu .

Bilten su predstavili Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a, i Tamara Opačić, autorica Biltena.

Pupovac je istaknuo kako policija i Državno odvjetništvo toleriraju govor mržnje, te nasilje motivirano na nacionalnoj osnovi. Naglasio je da je obnovljena politika straha, a da je slučaj napada na riječkog intendanta Olivera Frljića najbolji primjer. Pupovac je najavio da će se ne tu temu sastati s premijerom Oreškovićem te ga upoznati s problemom nasilja nad manjinama.knin, oluja suveniri

“Obnovljena je politika proizvodnje straha. Slučaj Olivera Frljića je najjasniji je mogući primjer toga. Institucije nažalost toleriraju jer je to tijesno povezano s djelovanjem pojedinih političkih grupacija”, kazao je Pupovac na predstavljanju.

Koga je sve Pupovac prokazao kao ”mrzitelja Srba” i ”širitelja netolerancije” prema toj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj?

Prva na listi je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabara Kitarović:

“Pobjedu na predsjedničkim izborima odnijela je Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, stranke koja je njezinu kampanju dominantno temeljila na nacionalizmu i povratku “vrijednostima 1990-ih”. Tako je novoizabrana predsjednica u jednom od svojih prvih intervjua od preuzimanja funkcije Srbe u Hrvatskoj nazvala Hrvatima, a ovo negiranje nacionalnog identiteta objasnila je činjenicom da je riječ o manjini koja posjeduje hrvatsko državljanstvo.

U javnosti je odjeknuo i popis počasnih gostiju koji su bili na njezinoj inauguraciji: pored Velimira Bujanca, voditelja  i urednika šovinističke emisije Bujica,  tu su bili i Josip Klemm i Đuro Glogoški…”

Drugi po snazi je Tomislav Karamarko koji se u izbornoj kampanji pozivao “na zajedništvo kakvo je bilo 1990.  i novi Domovinski rat za bolju budućnost Hrvatske i njezinih građana”.

Slijede  desetine i stotine imena iz javnog života Hrvatske, saborski zastupnici i crkveni velikodostojnici, sportaši i novinari. Poimenično je navedena čak i Anica Martinović zbog izjave na  braniteljskom prosvjedu “vrijeme za čistu Hrvatsku” , a spomenut je čak i Zoran Milanović.

Medijima, a osobito portalima posvećena je posebna pažnja . Poimenično su nabrojani, a prvo mjesto u “Pupovčevoj crnoj knjizi” zaslužio je portal Dnevno.hr. Ni mi s Maxportala nismo izostavljeni.

I jedna velika novost. Pobrojan su brojni autori koji su tekstove objavljivali na društvenim mrežama, posebno na facebooku. Ako se što kritično napisali o Pupovcu ili Srbima, našli ste se u njegovoj crnoj knjizi.

Bilten je preveden na engleski jezik, a Pupovac je najavio da će biti dostavljen europskim institucijama u Bruxelessu.

Zanima li vas jeste li na Pupovčevu popisu možete provjeriti OVDJE!

M. Marković/foto:arhiv bpz.ba