SAMI PROVJERITE SVOJE ZDRAVLJE:

0
651

Ako je sve u redu s vašim urinom onda bi boja trebala biti bistre svijetložute boje. Ako imate previše mutnu boju urina posjetite liječnika.

Sami možete provjeriti u kakvom se stanju nalazi vaš organizam i to u svega 60 sekundi. Donosio vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da otkrijete u kakvom se stanju nalazi vaš organizam. Nađite si vremena i obavite ovaj pregled jer poznato je da je bolje spriječiti nego liječiti.

Ispušite nos

Normalno disanje pokazuje da je u sluznici nosa stanje normalno.  Ispušite nos u papirnatu maramicu. Ako ne ispuhujete ništa, sluznica je zdrava. Ako ispušete vodenu sluz vjerojatno je riječ o iritaciji. Žućkasta ili zelenkasta sluz opisuje neku vrstu upale koju je potrebno liječiti.

Provjerite urin
Ako je sve u redu s vašim urinom onda bi boja trebala biti bistre svijetložute boje. Ako imate previše mutnu boju urina posjetite liječnika.

Pregledajte nokte
Zdrav nokat je čvrst, bistar i providan, ako se događa neka promjena to može značiti neki veći ili manji problem. Žute mrlje na noktima upućuju na infekciju a bijele na nedostatka vitamina.

Pogledajte četku za kosu
Ako vam kosa opada u pramenovima onda je krajnje vrijeme da posjetite liječnika.

Pregledajte madež
Samopregled tijela jako je važan. Rak kože je druga najčešća bolest kod žena između 20 i 29 godina.  Ako primjetite neke neobične promjene na koži, mrlje ili depigmentaciju, javite se dermatologu.

Šta ostaje na koncu za čišćenje zubiju
Osim pranja zubiju, čišćenje koncem jako je važan dio higijene. Kad čistite zube koncem i primjetite krvarenje, nemojte se brinuti, to može biti  pokazatelj da su vam desni preosjetljivi. Ako desni ne prestaju krvariti nakon čišćenja onda potražite savjet stomatologa. bpz.ba