Sastanak predsjednika dr. Čovića i specijalnog predstavnika EU u BiH Sattlera: Ubrzano završiti implementaciju rezultata Općih izbora i krenuti u sveobuhvatne reforme

0
405

Danas je u Mostaru održan sastanak specijalnog predstavnika EU u BiH Sattlera i predsjednika dr. Čovića. Na početku sastanka istaknuto je kako stečeni kandidacijski status BiH daje snažan temelj za jačanje integracijskih procesa BiH i ubrzan put prema EU.
Uz brojne teme dvojice visokih dužnosnika, izdvojeno je kako je potpuna implementacija rezultata Općih izbora ključna u ovome trenutku, kako bi se napravio strateški okvir za reformske procese.

Nakon uspostavljanja Vijeća ministara BiH, Vlada FBiH je sljedeći faktor koji mora uskoro biti u potpunosti implementiran. Kočenje procesa nikome ne može biti u interesu, osobito u trenucima kada međnarodni partneri i prijatelji daju snažnu potporu u svim segmentima.

Uz ključna pitanja koja se odnose na formiranje Vlade FBiH, dužnosnici su pozdravili i usvajanje proračuna na razini BiH čime je ostvarena stabilnost i nastavljena odlična dosadašnja praksa funkcioniranja institucija BiH.

Zaključeno je kako će tijela EU i dalje biti ključni partner BiH u svim oblastima, osobito u rješavanju ključnih političkih pitanja koje trebaju dati funkcionalnost i stabilnost kako BiH, tako i cijele regije.