TOMISLAVGRAD Za svako novorođeno dijete 800 KM

0
329

Općinsko vijeće Tomislavgrad jednoglasno je usvojilo Odluku o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu kojom će od 1. travnja Općina isplaćivati 800 KM za svako novorođenče.

To je pohvalna odluka od Općine i znači mi puno jer mogu opremiti bebu za početak. Ovo mi je četvrto dijete, prije nije bilo naknade. Znači, samo s ovim ću iskoristiti tu naknadu, kaže za FTV Iva Leto, stanovnica Eminovog Sela.

Inače, prva odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu roditelja s prebivalištem na području tomislavgradske općine donesena je 2014. godine i iznosila je 200 KM za svako novorođeno dijete. Danas je to sasvim drugačija priča.

U skladu s mogućnostima izglasali smo da za svako novorođeno dijete od 1. travnja Općina isplaćuje 800 KM, ističe Ivan Buntić, načelnik Općine Tomislavgrad (HNP).

Imat ćemo i proširenje vjetroparkova, očekujemo i neka nova sredstva od HA Buško jezero, što će sigurno stvoriti priliku za još jedno značajnije povećanje po ovom pitanju, najavio je Ilija Papić, predsjednik OV Tomislavgrad (HDZ 1990)./HMS/