VRHUNSKA NJEMAČKA ZNANSTVENICA UZDRMALA JAVNOST: ‘Bog je stvorio svemir’!

0
472
Autor: Z. K. bpz.ba

Mnogi tvrde da je nepostojanje Boga znanstvena činjenica, međutim, to nije istina, riječ je samo o FILOZOFSKOJ pretpostavci, tvrdi znanstvenica.

Barbara Drossel, poznata je njemačka znanstvenica koja kao profesorica teorijske fizike predaje na Sveučilištu u Darmstadtu. Uzdrmala je javnost jer kao znanstvenica vjeruje da je Bog stvorio svemir. Za početak rekla je ljudima da krivo misle ako mise da je nepostojanje Boga, odnosno ateizam znanstvena činjenica iako je riječ samo o filozofskoj interpretaciji u koju neki vjeruju. Drugim riječima je rekla da su znanstvenici koji vjeruju da ne postoji Bog samo vjernici koji vjeruju u jednu od milijun filozofskih interpretacija, dok je postojanje Boga puno logičnije.

‘Znanstvenici su i sami dokazali da je dokazali da je uvjet za nastanak života na Zemlji ispunjavanje niza preduvjeta koje je svemir morao naštimati. Zar nije logično i zdravorazumski da postoji netko tko je te preduvjete naštimao’ pitala se Drossel koja dodaje da zakoni prirode postoje još od postanka svemira, dok za zakone fizike tvrdi da ne oslikavaju u potpunosti zakone prirode.

‘Zakoni fizike su, kaže Drossel samo  pretpostavka koja radi dobro, ali je ograničena u smislu validnosti. Primjerice, Newtonovi zakoni imaju ograničenja u kvantnom svijetu mada u svakodnevnim uvjetima rade sasvim dobro. Dakle, pošto su zakoni prirode u neku ruku pretpostavke, ne smijemo bazirati mišljenje o svijetu na temelju njih – upozorava Drossel koja napominje da je potrebno napraviti razliku između  znanstvenih zaključaka i filozofskih teorija, kao što su primjerice teorija o nepostojanju Boga, koja je samo teorija a ne i znanstvena istina.

Nadalje, ona tvrdi da, iako znanstvenici vjeruju da je svemir nastao Velikim praskom prije 13 milijardi godina, ona vjeruje da je svemir zajedno sa zakonima prirode stvorio Bog.

Ipak, na pitanje da li bi mogla dokazati da Bog postoji, Drosselova je rekla da Bog nije predmet znanstvenih istraživanja niti matematičkog dokazivanja pa se logičkim putem tako nešto ne može dokazati.

Drosselova kaže da postoje tri filozofska pitanja koja daju dobar razlog za postojanje Boga:

1) Zašto postoje zakoni prirode? Pošto postoje neki zakoni po kojima se stvari događaju, sasvim je logično da je netko te zakone stvorio.

2) Zašto naši umovi mogu razumjeti ove zakone? Očito je da je Bog želio da ih razumijemo.

3) Zašto je život u svemiru moguć? Poznato je da izvjesne vrijednosti moraju biti usko naštimane da bi nastao život u svemiru. Objašnjenje iz matematičkog kuta je da postoji mnoštvo svemira s različitim vrijednostima, ali teističko objašnjenje je mnogo logičnije.

Drosselova je dala komentar i na Hawkingovu “teoriju svega”, koja ujedinjuje četiri osnovne sile prirode. Ona je rekla da je takva teorija previše “redukcionistička” i da elektromagnetizam i gravitacija ne mogu biti osnovne sile prirode jer one ne bi ni postojale bez zakona svemira.

Ona je dodala i da teorija evolucije ne mora biti kontradiktorna s postojanjem Boga.

‘Činjenica je da sav život ima zajedničko porijeklo i da je vremenom evoluirao. Teorija evolucije je samo mehanizam mijenjanja vrsta kroz vrijeme. Prihvaćanje te teorije ne mora značiti da Bog ne postoji’, zaključila je znanstvenica, a prenosi hrnews .

Čitajte još:

>>>Profesor Lennox predaje na Oxfordu i vjeruje da je Bog stvorio svijet!

>>>FILM KOJI SE SKRIVA, ZALUDIO SVIJET: Čovjek dokazao da je evolucija šuplja vjera, naspram vjere u Boga!