Vukovarskom heroju Blagi Zadri prekrasan mural u Grudama

0
581

U mjestu Ledinac, općina Grude, u kojem je rođen general Blago Zadro, mještani su ovih dana završili prekrasni mural posvećen ovom vukovarskom i hrvatskom heroju.

Mural se nalazi u blizini mjesnog doma, a sve je organizirao mjesni odbor Ledinac u suradnji s općinskim vlastima. Kako su ranije kazali, cilj ovog veličanstvenog murala je sačuvati heroje od zaborava, piše portal Direktno.hr.

Blago Zadro jedan je od najvećih heroja Domovinskog rata. Posmrtno je dobio čin general-bojnika. Pod njegovim vodstvom na Trpinjskoj cesti, koja je zbog toga i prozvana “Groblje tenkova”, zaustavljena je oklopna sila JNA i uništeno na desetke srpskih tenkova i oklopnih transportera. Bio je hrabar i odlučan, zapovjednik koji je u borbu kretao prvi.

Poginuo je 16. listopada 1991. godine blizu Trpinjske ceste, u Kupskoj ulici nedaleko od željezničke pruge, pokošen rafalom dok je herojski vodio svoje suborce u akciju.

U neposrednoj blizini murala nalazi se i nogometno igralište, a mještani planiraju izraditi još jedan mural u čast generalu Slobodanu Praljku.
/HMS/